9 şehidimiz Şehitler Ormanı’nda yaşatılacak


Büyükçekmece Belediyesi, son 24 saat içinde şehit olan 9 güvenlik görevlisinin anısına Şehitler Ormanı’na 9 ağaç dikti. Orman Haftası kapsamında bir dize etkinlik gerçekleştiren Büyükçekmece Belediyesi, 7’den 70’e binlerce Büyükçekmecelinin katılımıyla Mimarsinan, Sinanoba sahiline bin adet ağaç dikti.

Şehitler Ormanı kuruldu

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü “Orman Haftası” etkinlikleri kapsamında “Daha Yeşil Büyükçekmece İçin Benim de Bir Ağacım Var” sloganıyla yeni bir yeşil projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında ilk etapta 50 bin metrekarelik Şehitler Ormanı’na bin adet çeşitli türlerde ağaç dikildi. Okullar, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve binin üzerinde Büyükçekmecelinin katıldığı ağaç dikme şölenine, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara, Büyükçekmece Subay Orduevi Müdürü Albay Caner Yeşilkol, Büyükçekmece İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Doğan katıldı.

Büyükçekmece’de 9 şehidimizin anısı yaşatılacak

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son 24 saat içinde 9 güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin son derece üzücü olduğunu ifade ederek; “9 şehidimiz ve bugüne kadar bu vatan toprakları için canını hiçe sayan şehitlerimizin anısına öncelikle ilk 9 ağacı dikeceğiz. Onlar bu vatanın bölünmez bütünlüğü için, bu aziz vatanı korumak için, Cumhuriyetin geleceği için şehit düştüler. Onların anısını yaşatmak için dikeceğimiz bu ağaçlar bizlere oksijen, yaşam verecektir. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun” dedi.

200 bin metrekarelik orman kuruluyor

Baba Burnu ve  Mimarsinan merkezi arasında kalan yaklaşık 700 bin metrekarelik bölgenin daha önce işgal altında olduğunu belirten Başkan Akgün, “2009 yılından bu yana bu bölgede başlatmış olduğumuz operasyonla Büyükçekmece’ye 1 milyon metrekarelik yeni bir yeşil alan kuşağı daha kazandırdık” ifadesini kullandı. Başkan Akgün, Sinanoba sahiline ilk etapta 50 bin metrekarelik Şehitler Ormanı kurulduğunu bu alanın 200 bin metre kareye çıkartılacağını sözlerine ekledi.

Nineden toruna ağaç

Konuşmaların ardından Kaymakam Mustafa Hulusi Arat, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara, Subay Orduevi Müdürü Albay Caner Yeşilkol ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Doğan tarafından Diyarbakır, Nusaybin ve Yüksekova’da şehit olan 9 güvenlik görevlimizin anısında 9 ağaç diktiler. Ağaç dikme şölenine katılan Büyükçekmece’nin yaşlılarından 86 yaşındaki Güner Altaylı adına dikilen ağacı torunu 11 yaşındaki Bengü Pamuk’a emanet etti. Daha sonra törene katılan Büyükçekmeceliler değişik türlerde bin adet ağacı 50 bin metrekarelik Şehitler Ormanı’na diktiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir