Kilis, göç tarihinin sembolü oldu


Kilis’in “Nobel Barış Ödülü” adaylığının desteklenmesi gerektiğini kaydeden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kilis’in dünya göç tarihinde bir sembol olduğunun tüm dünyaya anlatılması gerektiğini belirtti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kurucularından olduğu Marmara Belediyeler Birliği’nin 2016 yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı’nda yeniden Birlik Encümen üyeliğine seçildi.

Marmara Belediyeler Birliği’nin 2016 yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı, CVK İstanbul Otel’de gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’na Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda meclis üyesi katıldı.

Altepe yeniden seçildi

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Meclis Toplantısı, Başkan Recep Altepe’nin açılış konuşmasıyla devam etti. Toplantıda, Birlik Başkanı, 1’inci ve 2’nci başkan vekilleri ile Birlik Encümen Üyeleri seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda tek aday olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe yeniden Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de yeniden Birlik Encümen üyeliği görevine seçildi.
Toplantıda en dikkat çeken karar ise Birlik adına, Kilis’in Nobel Barış Ödülü Adaylığının desteklenmesi oldu.

“Hepimiz destek vermeliyiz”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kilis’in dünya göç tarihinde bir sembol olduğunun tüm dünyaya anlatılması gerektiğini belirtti. Kilis’in nüfusunun 93 bin olmasına karşın 130 bin Suriyeli’ye ev sahipliği yaptığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise, “Kilis’teki halkımız onlarla beraber hayatlarını devam ettiriyor. Nüfusundan bir buçuk kat fazla mülteci durumuna düşmüş Suriyeli kardeşlerimizi tereddütsüz bağrına basan Kilis halkına, Nobel Barış Ödülü’nün verilmesi için bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyayı belediye başkanları olarak mektuplarımız ile destekleyerek, kampanyanın sonuna kadar içinde bulunmak bizim asli görevimizdir. Kilis’in dünya göç tarihinde bir sembol olarak bu şekilde yerinin alınması için her türlü desteği vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir