Meydan Milletin: 5 milyon kişi Yenikapı’ya…


Yenikapı (arşiv)

FETÖ’nün hain kalkışmasına “dur” diyen milyonlar demokrasi
nöbetini bugün Yenikapı’da taçlandıracak. Miting, 80 ilde ve FETÖ’nün kalbi
Pensilvanya’da da dev ekranlardan izlenecek  

 FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz’daki
başarısız darbe girişimi ardından, milyonların 22 gündür tuttuğu demokrasi
nöbeti, Yenikapı’da 17.00’’deki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” ile taçlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde bugün yapılacak mitinge, AK Parti’nin yanı sıra CHP ve MHP liderleri de katılacak. 5 milyona yakın vatandaşın katılması beklenen mitingin, katılımcı sayısıyla da rekor kırması bekleniyor. 
TARİH YAZILACAK
Türkiye siyasi tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla hainlerin bombaladığı TBMM Başkanı İsmail Kahraman, iktidar partisi AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, muhalefet partileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir mitingte biraraya gelecek ve “Darbeye hayır” diyecek. Büyük mitinge, darbe girişiminde şehit olan 239 kahramanının ailesi ve gaziler de katılacak. Her biri şehidi temsilen oluşturulan Mehteran Takımı mitingte sahne alacak. 
80 İLDE AYNI ANDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, şehit aileleri ve gazilerle yan yana programı izleyecek. Miting, Türkiye’nin 80 ilindeki meydanlarda demokrasi nöbeti tutan tüm vatandaşlar tarafından da izlenecek. “Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet” buluşması, Yenikapı’dan dünyaya demokrasi mesajını haykıracak: Zafer demokrasinin, meydan milletindir.
FETÖ’NÜN KALBİNDE
Tarihi miting, darbeye kalkışan FETÖ/PDY’nin elebaşı olan ve hakkında tutuklama kararı bulunan Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’da kurulacak dev ekrandan da izlenecek. Önceki gece Hüber Köşkü’nde kendisini karşılayan vatandaşlara konuşan Erdoğan, kurulacak ekranlardan birinin de Pensilvanya’da olacağını söyledi. 
Erdoğan “Bu milletin bir buluşmasıdır. Milletçe bir arada olacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyeceğiz. Devlet içinde devlet yok. Neymiş o paralel o yapı… Bir yerde daha dev ekran kurulacak. Nerede biliyor musunuz? Pensilvanya’da. Oradan da mesaj gerekli yere verilmiş olacak” diye konuştu.
BU TARİHİ SİZ YAZDINIZ
Darbe girişiminin karşısında milletin kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla bir mücadele verdiğini ve bugünlere gelindiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya aslında bir tarih yazıyor. Darbeler tarihinde bunun eşi benzeri yok. Bu tarihi siz yazdınız. Ne mutlu benim milletime. Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Siz bu teröristlere yol vermediniz. Birileri Kandil’den terör estirdi, birileri silahlı kuvvetlerimizin içinden, polisimizin içinden, yargının içinden, devlet kurumlarının içinden terör estirmeye kalktı. Darbe yapmaya kalktı. Birbirlerinden farkı yok. Ha darbe sevdalıları, ha teröristler. Bunlar zaman zaman bir araya geldiler. Bundan sonra da bir araya gelebilirler. Sizin bu duruşunuz var ya, onlara nefes aldırmayacak” dedi. SABAH

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir