TEOG 2016 yerleştirme sonuçları açıklandı


Sonuçlar bugün açıklanıyor.

TEOG 2016 sonuçları bugün açıklandı. YEP ile öğrenci alan okulların TEOG yerleştirme sonuçları, bugünden itibaren “http://www.meb.gov.tr” ve “https://e-okul.meb.gov.tr” adreslerinden görülebilecek. Sonuçlara bu ekrandan bakılabilecek. 
Diğer taraftan kapatılan okulların öğrencileriyle ilgili bilgi de veren Yılmaz, Kapatılan özel okullardaki öğrencilerin e-okul sisteminde bilgileri bulunmaktadır. Eğitim-öğretim hayatlarının her döneminde de nakil hakları bulunmaktadır. İstedikleri her zaman, her gün nakil ekranlarından başvurularını yapıp, puanlarına göre bir okula yerleşebilecek durumdadırlar”  dedi.

SONUÇLARI ÖĞRENİN-TEOG SORGULAMA EKRANI
TEOG sonuçları MEB‘in sonuç sayfasından öğrenebilirsiniz. Buraya tıklayarak ulaştığınız sayfada, 2016 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında Oluşan Yerleştirmeye Esas Puan Değerleri ekranına TC Kimlik nodoğum tarihi ve güvenlik kodunu girdikten sonra giriş yaparak sonuç ekranına ulaşabileceksiniz. 

Tıklayarak, sorgulama ekranına gidin

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecekler. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki haklarından vazgeçmiş sayılacaklar. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak.
Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.
Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için ise, 7-10 Eylül tarihlerinde istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül 2015 tarihinde eğitim öğretime başlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir