Ateşkes başladı, ateş serbest!


Foto: YPG/Arşiv

ABD ile Rusya arasında varılan ateşkes 12 Eylül’den itibaren uygulamaya girdi. Ancak, sadece belli tarafları kapsayan “ateşkes”, silahları susturmak yerine Suriye’de daha fazla kanın akmasına neden oldu.
Kurban Bayramı’nın ilk günü geçerli olmak üzere yürürlüğe giren “ateşkes” Rusya, YPG, TSK destekli ÖSO ve Suriye rejim güçleri arasındaki çatışmaları geçici de olsa durdururken bölgede kan akmaya devam etti.
Dün El Bab’ı ağır bombardıman uçaklarıyla bombalayan Rusya, en az 6 kişinin ölümüne 20’nin üzerinde kişinin de yaralanmasına neden oldu. Son 6 gün içinde ABD tarafından düzenlenen hava saldırılarında ise onlarca sivilin hayatını kaybettiği öğrenildi.

(adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({});
ATEŞKES, TOPRAK KAPMA YARIŞI!
Birbirlerine saldırmama sözü veren gruplar gözünü “ateşkese” dahil edilmeyen IŞİD ve Nusra’nın kontrol ettiği topraklardan pay alma yarışına çevirdi.
Türkiye destekli ÖSO güçleri kuzeyden, (Cerablus yönlü) YPG doğu (Menbiç) ve batı hattından (Afrin), El Bab bölgesine saldırılarını artırırken, Suriye rejim güçleri Rus hava desteği ile birlikte güneydeki Arram bölgesinde El Bab stratejisi için saldırıyor. Tüm grupların El Bab’a olan uzaklığı 28 ile 35 kilometre arasında değişirken, sadece güneydoğu Rakka hattı kuşatmanın dışında kalıyor.
Haseke bölgesinde de YPG ile ilerleyen ABD güçleri, burada Deyr ez Zor’a doğru ilerleme sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir