FLAŞ: IŞİD yeniden sınıra dayandı


 Gaziantep Elbeyli karşısındaki Al Rai bölgesinde 5 köy IŞİD’e geçti.

Türkiye’nin Suriye operasyonuna başladığı ilk günden bu yana sert direniş göstermemekle suçlanan IŞİD, bugün 7 km hatta saldırıya geçti. Örgüt 24 Ağustos’tan bu yana kaybettiği en az 5 köyü alarak Elbeyli sınırına ulaştı.
TSK,
ılımlı muhaliflerle birlikte 24 Ağustos’ta Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD varlığına
son vermek üzere Fırat Kalkanı operasyonunu başlatmıştı. 
24 Ağustos’tan bu yana TSK destekli ÖSO güçleri, IŞİD kontrolü altında bulunan Rai (Çobanbey) hattından Cerablus’a kadar uzanan 60 kilometre eninde ve 9 ile 11 kilometre derinlikteki alanı ele geçirdi.  
Operasyonun 28’inci gününde (bugün) ise IŞİD’in karşı saldırısı gerçekleşti. Gaziantep’e bağlı Elbeyli sınır hattının 10 kilometre derinliğinde bulunan 7 kilometrelik hat üzerinde saldırıya geçen IŞİD, Tal Atiyah, Sandi, Eyübiye, Hadcar, Haddabat köylerini ele geçirdi. Tuwayran bölgesine de saldıran IŞİD’le TSK destekli gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Saldırıyla birlikte ÖSO gruplarının Haddabat hattına çekildiği öğrenildi. Bugün Suriye’de hayatını kaybeden 2 Türk askerinin de Tuwayran köyüne 1 kilometre mesafede bulunduğu öğrenildi.
IŞİD son saldırısıyla Elbeyli ile sınır komşusu Rai sınırına ulaştı. Ele geçirilen Haddabat köyü Rai‘nin (Çobanbey) girişinde bulunuyor. Böylece operasyonların başladığı 24 Ağustos’tan bu yana IŞİD ilk büyük atağını da gerçekleştirmiş oldu. Örgüt, bazı çevrelerce hiç bir eylem yapmadan bölgeden çekilmekle “Türkiye ile danışıklı hareket etmekle” suçlanıyordu. Haberyirmi 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir