Rus istihbarat subayı IŞİD’in elinde!


Petrenko Ivgeniy Viktorovich

IŞİD’e bağlı “Furat Medya“, Rus istihbarat subayına ait olduğu iddia edilen bir video yayınladı. Videoda, Rusça konuşan adam, üzerinde “kafir” yazısı olan bir rozet takılı ve siyah “mahkum elbisesi” giydirilmiş olduğu halde görülüyor.

Petrenko Ivgeniy Viktorovich olarak kendini tanıtan ve Rus Federal Güvenlik Servisi (FSB) adına “Rus istihbarat servisinde bir subay”  olduğunu söyleyen kişi videoda nasıl ve nerede yakalandığını anlatıyor. 
Videoda Rus lider Putin‘in ne pahasına olursa olsun “Halifelikle savaşı sürdürmek için” “yemin” ettiğini söyleyen Viktorovich, Putin’in, buna karşın “durumun ne kadar korkunç olduğunu bildiğini” söylüyor. Viktorovich, Rus hükumetine, kendisini esaretten kurtarmak için “ne gerekiyorsa yapmaya” davet ederek yalvarıyor. 20 Eylül’de sosyal medya üzerinden paylaşılan 3 dakikalık video Rusça’dan Arapça altyazı ile servis edildi.
Videoda yer alan kişinin akıbetine dair herhangi bir bilgi verilmezken, benzer önceki videolarda “casusluk” atfedilen isimlerin çoğunun infaz edildiği biliniyor.
Daha önce Kafkas Emirliği olarak Çeçenistan’da Ruslara karşı savaşan gruplar, geçen yıl IŞİD’e bağlılık yemini etmiş ve Haziran 2015’te “İslam Devleti Kafkas Emirliği” adını almıştı. Buradaki militanların Suriye ile bağlantılarına odaklanan Rusya’nın “ülke güvenliğinin anahtarı” olarak gördüğü Suriye’ye, çok sayıda istihbarat uzmanı gönderdiği değerlendiriliyor. IŞİD’in Çeçenistan’daki uzantısı da Eylül ve Mart 2015’te, Dağıstan’da Rus ordusunu hedef alarak askeri araçlara roketli saldırı düzenlemişti. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir