Suriye’de son durum: YPG, Afrin’de Rus hava desteği ile ilerliyor


Suriye kuzeyindeki Menbiç‘te ABD desteği ile harekat yürüten YPG, ülkenin kuzey batısındaki Afrin‘de ise Rus hava desteği ile ilerliyor. Bir süredir IŞİD’e bağlı Um Hus köyünü alabilmek için yoğun hava desteği ile saldırıda bulunan YPG, önceki gün Rus hava desteği ile köyü ele geçirdi. 
PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG, son olarak da dün El Hassiah köyünü alarak kritik bir ilerleme sağlamış oldu.  

Harita: Haberyirmi. Suriye Kuzeyi Halep bölgesi. 
YPG, Al Hassiah köyünü ele geçirdi, Bab’a 19 km mesafede.

Doğusunda yine YPG kontrolündeki Menbiç‘le arasında 50 kilometre bulunan köy, IŞİD kontrolündeki Bab bölgesine ise 19 kilometre mesafede bulunuyor. Aradaki 19 kilometrenin YPG kontrolüne geçmesiyle birlikte örgüt, Hakkari Aktütün karşısındaki Soran bölgesinden, Hatay’ın bitişiğinde bulunan Nesreiyeh  bölgesine kadar 800 kilometrelik Türkiye’nin Suriye sınır hattında kontrolü sağlamış olacak. Bu aynı zamanda Türkiye’nin oluşturmaya çalıştığı Azez Cerablus arasındaki “Güvenli bölge” hattının da daha güneyinden PYD’nin kendi koridorunu oluşturması anlamına geliyor.
Hakkari ve bölgesinin “merkez” kabul edildiği yönlendirmede, Suriye’nin kuzeyindeki bu alan “Rojova Federasyonu(Batı Kürdistan) Türkiye’den koparılarak “Büyük Kürdistan“a dahil edilmesi planlanan topraklar “Kuzey Kürdistan“, İran’daki parçaya “Doğu Kürdistan“, Irak’taki parçaya ise “Güney Kürdistan” adı veriliyor. 4 parçanın birleştirilip “Büyük Kürdistan”ın kurulması ise örgütlerin nihai hedefini oluşturuyor. Haberyirmi

Suriye/Halep/Afrin/Al Hassiah köyü/ Rus hava saldırısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir