Başika halen IŞİD kontrolünde


(Başika, başika nerede, başika harita, başika kampı, başika kampı nerede, başika kampı nedir, başika son dakika)
Musul son durum: Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) kontrolü altında bulunan Musul’un ele geçirilmesi için başlatılan operasyon 23 Ekim itibariyle dokuzuncu gününe girdi. 
22 Ekim’de Irak ordusu, Peşmerge ve ABD’nin yanı sıra Şii milislerden oluşan “birleşik güçlerin”, Musul’un kuzeydoğusunda bulunan Başika’nın kırsalına girdiği bildirildi. 
Haber Ajansı Reuters, dün Başika merkezin Peşmerge kontrolüne girdiğini duyurmuş, gelişme medya organlarında da bu şekliyle yer almıştı. Ancak bölgeden gelen haberler Reuters’in haberini yalanladı. Peşmerge’nin Başika kırsalını kuşattığı ancak merkez bölgenin halen IŞİD kontrolünde olduğu bildirildi.
16 Ekim’de başlayan 17 Ekim’de resmen duyurulan operasyonda bugüne kadar kentin doğusundan saldıran “birleşik güçler” kente kuzey hattından girmek için özellikle Başika hattını zorlamaya çalışıyordu. Diğer taraftan Peşmerge güçlerinin, “ABD hava desteği ile Başika’nın Musul’la olan bağlantısını koparmak üzere olduğu” bilgisi gelen haberler arasında.

Musul’un kuzeydoğu bölgesinde yer alan Başika kasabasının IŞİD’ten geri alınması için stratejik Zerdık Dağı‘nda konuşlanan ABD’ye bağlı topçu birliği 19 Ekim’de obüs atışlarıyla kasabayı vurmaya başlamış ve hava saldırılarıyla çok sayıda nokta vurulmuştu.
Kasabanın geri alınması için Irak ordusuna bağlı askerler de Başika bölgesine çok sayıda zırhlı araçla sevkiyat yapmıştı.

Başika’da son durum. Peşmerge, Başika’nın Musul bağlantısını koparmaya çalışıyor.

ABD ASKERLERİ ÖN CEPHEDE
Karadan ve havadan yapılan saldırıların ardından Peşmerge güçleri Başika ve Naweran cephelerinden saldırmış, ağır çatışmalar İmam Rıza köyünde sürmüştü. Operasyonda ABD askerlerinin de ön cephelerde yer alması dikkat çekti.

Çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı Başika kasabası Musul kent merkezinden 20 kilometre mesafede yer alıyor. 
Türkiye’nin “Haşdi Vatani” (Ninova Bekçileri) adlı grubu eğittiği bölgedeki üssü de kasabaya 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Yabancı ajanslar, özellikle kurtarılan kiliselerden fotoğraf geçerek, “Hristiyanların zaferi” mesajını öne çıkardı.

HRİSTİYANLARIN ZAFERİ
Bu arada 22 Ekim’de Irak ordusunun ele geçirdiği Musul’un doğusundaki Bertalla bölgesinde, 2 yıl sonra kiliseler yeniden açıldı. Hıristiyan unsurların da girdiği beldede Hıristiyan güçlerin zafer işareti yaparak kiliselerden fotoğraf geçmesi dikkat çekti. Özellikle yabancı ajanslar ise Hıristiyanların bölgeye dönüşlerine dikkat çekerek, semboluk bazı fotoğrafları servis etmeleri dikkat çekti.  

Bu haber şu kelimelerle arandı: Başika vikipedi, başika nerede, başika harita, başika
kampı vikipedi, başika kampı nerede, başika kampı nedir, başika kampında kaç
asker var, başika son dakika, musul son dakika görüntüleri, musul işid son dakika, musul
son dakika video, ırak musul son dakika haberleri video, musul kimin elinde
2016, musul operasyonu, kerkük son dakika, musul operasyonu son dakika

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir