CANLI: Halep’te son durum


Canlı anlatım 

Halep’te son durum: 
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu‘nun (ÖSO) başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu 24 Ağustos‘ta başladı ve 23 Şubat 2017’de sona erdi.
Operasyon kapsamında Mare-Cerablus hattı ele geçirildi. 
16 Ekim’de ise Savran’ın (Dabık) alınmasıyla bu hatta tamamen kontrol sağlandı. İlki 16 Ekim’de, ikincisi 10 Kasım’da başlayan El Bab’a yönelik saldırıların sonuncu aşaması ise 9 Aralık’ta başlatıldı. El Bab 23 Şubat 2017’de TSK ve ÖSO güçlerinin kontrolüne girdi. İşte Fırat Kalkanı Operasyonunun başından bu yana yaşanan gelişmeler ve Haleb genelindeki savaşın seyri: 


15 EKİM: SAVRAN’A OPERASYON BAŞLADI

Saat 12.00: IŞİD kontrolündeki Galanya köyü ÖSO güçlerinin denetimine girdi. (Harita için linke basın)
Saat 13.49: TSK’ya bağlı kara unsurları Fırtına obüs ve tanklarla Savran’a yoğun topçu atışı başlattı.
Saat 13.50: ÖSO’ya bağlı El Hamza Tugayı Savran saldırısını başlattıklarını duyurdu.


16 EKİM: ÖZGÜR SURİYE ORDUSU, DABIK KÖYÜNE GİRDİ
Saat 11.37: ÖSO, Savran’ın 3 kilometre güneyindeki Dabık ve Soran beldesini ele geçirdi. IŞİD binalarındaki bayraklar indirildi. Bazı ÖSO savaşçılarının Hazreti Peygamberin de sancağı olan IŞİD bayrağını öperek indirmesi dikkat çekti.

Bazı ÖSO savaşçılarının IŞİD bayrağını öpmesi dikkat çekti. IŞİD, Hazreti Peygamberin kullandığı sancağı kullanıyor. Sancak, Müslümanlar için de kutsal sayılıyor. 

Saat 13.13: Dün sabah saatlerinde başlayan TSK destekli ÖSO saldırısı ardından IŞİD elindeki kuzey Halepte bulunan “cep bölgesi” giderek küçüldü. Cepheyi yakından takip eden değerlendirmelere göre bölgenin tamamen ele geçirilmesi saatleri bulabilir. IŞİD’in “Halep cebi” olarak adlandırılan dün gece Al Salihiyah, Hawar Al Nahr, Tilalyan, İhtaymilat, Dabık köylerinde kontrolü bulunuyordu. Dünden bu yana Savran beldesi ÖSO’ya geçerken, Dabık’ın büyük bölümü ÖSO’nun kontrolüne geçti. İhtaymilat köyü de saatler önce ÖSO’ya geçmiş oldu.

Suriye Halep Kuzeyi. Savran’da son durum. 16 Ekim Saat 15. 23 Siyah IŞİD, Yeşil: ÖSO 

DÖKÜMAN: Dabık köyüne bombardıman ve ÖSO güçlerinin hava saldırısı sonrası ilerlemesi. Tıklayın.

“HALEP CEBİ’NDE” BİR KÖY KALDI
Saat 13.13: Tilalyan köyü ÖSO kontrolüne geçti.
Saat 13.13: Hawar Al Nahr, İhtaymilat köyleri ÖSO kontrolüne girdi. Böylece “Halep cebi” olarak adlandırılan bölgede saat 13.22 itibariyle sadece Ashanbul köyü kalmış oldu. (Cebin en güneyindeki köy)

DÖKÜMAN: ÖSO güclerinin kontrolüne giren Soran köyünden görüntüler. Tıklayın.

HALEP KUZEYİ ÖSO KONTROLÜNDE
Saat 14.00: Halep cebinde IŞİD elinde bulunan son köy Ashanbul da ÖSO güçlerinin kontrolüne geçti. Böylece Halep kuzeyindeki tüm bölgeler ÖSO kontrolüne girmiş oldu. 15 Ekim sabahı başlayan hava destekli ÖSO saldırıları sonrası şu ana kadar Savran, Dabık, Al Salihiyah, Hawar Al Nahr, Tilalyan, Soran, İhtaymilat, Hawar Al Nahr köyleri kontrol altına alınmış oldu. Bölgenin haritası ise şu şekilde güncellendi. Son durumda, ÖSO Azez (Mare)-Cerablus arasında kalan Halep kuzeyindeki tüm bölgeyi IŞİD’ten ele geçirmiş oldu.

Harita: Suriye Halep kuzeyi 16 Ekim 2016 / Haberyirmi. 

17 EKİM: ÖSO EL BAB YÖNLÜ İLERLİYOR
Saat 16.00: 16 Ekim’de Azez-Cerablus hatınının tamamını kontrol altına alan ÖSO, “Birleşik güçlerin” Musul saldırısına başladığı sıralarda El Bab yönüne ilerlemeye başladı. ÖSO güçleri gün içinde El Bab yönlüMesudiye, Ghaytun, Baruze, Guzhe, Ak Burhan köylerini ele geçirdi. El Bab’a 19 kilometre mesafe kaldı.

18 EKİM: ÖSO, EL BAB’A 15 KİLOMETRE UZAKTA
ÖSO güçleri hava destekli operasyonlarda sabah saatlerinde 4 köyü ele geçirdi. El Bab bölgesinin 15 kilometre kuzeybatısında süren operasyonda Suhuddud, Al Wash, Kar Kelbin, Talatayna köyleri ele geçirildi. IŞİD’e yönelik Musul operasyonu sürerken, Halep’te saldırısına devam eden ÖSO, Bab kentine 15 kilometre kadar yaklaştı.
YPG’nin, Hasiya, Hasajek, Wahsiah ve Wardiah Sahba köylerinde denetimi sağladığı rapor edildi.

19 EKİM: ÖSO 5 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

‘Fırat Kalkanı Harekatı’nın 57’nci gününde TSK destekli ÖSO güçleri Mare’nin güneydoğusunda yer alan Mazraat al Uyun, Beyt Misto, Tel Malid, Jisr as Samukah ve Seyyid Ali’de kontrolü ele geçirdi. 24 Ağustos’tan bu yana ÖSO 155 mahalde denetim sağlamış oldu. TSK, dün IŞİD’in 64 hedefinin karadan ve havadan imha edildiğini duyurdu. Çatışmalarda IŞİD’in 6, 3 ÖSO’nun 3 savaşçısı öldü, 6’sının yaralandığı bildirildi.

20 EKİM: TSK YPG’Yİ VURDU
YPG, Hasiya, Hasajek, Wahsiah ve Wardiah Sahba köylerinden sonra son olarak Qulsuruj, Tel Madig ve Wasitiye köylerini de ele geçirdi. Böylece El Bab yolunda önemli bir ilerleme sağladı. Örgütün kente uzaklığı 15 kilometrenin de altına indi.
Türk Genelkurmay’ı, bölgedeki YPG mevzilerini vurduğunu duyurdu. 200 YPG’linin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

21 EKİM: TSK YPG’Yİ YİNE VURDU
TSK,’ya ait 9 tank Hatay Cilvegözü sınır kapısından Suriye’ye girdi. YPG hedefleri havadan da vuruldu. Detaylar için tıklayın

23 EKİM: IŞİD 2 KÖYÜ GERİ ALDI
IŞİD, Türk ordusu destekli ÖSO’nun ele geçirdiği Kehibe ve Mezra Alaa köylerini geri aldı.Her iki köy Menbiç kuzeybatısında, El Rai (Çosanbey) beldesinin, yaklaşık 40 kilometre doğusunda bulunuyor.
Türkiye ÖSO ile çatışan YPG’yi vurduğunu duyurdu. TSK 51 hedefin vurulduğunu açıkladı. Çatışmalarda 4 ÖSO, 3 YPG savaşçısının öldüğü, 20 muhalifin yaralandığı duyuruldu. Çatışmaların Mare, Um Huss ve Şeyh İsa bölgelerinde yoğunlaştığı belirtildi.

24 EKİM: ÖSO VE YPG ÇATIŞIYIOR
Saat 00.10: TSK, Made güneyindeki YPG mevzilerini vurdu. 14 YPG’linin öldüğü duyuruldu.
Saat 12.00: TSK ve ÖSO’nun saldırıları sonucu son iki günde ölen YPG’lilerin sayısı 30’a ulaştı. YPG’liler için hafta sonu Afrin ve Tel Rifat’ta törenl düzenlendi. Dünkü çatışmalarda Türkiye ÖSO ile çatışan YPG’yi vurduğunu duyurdu. TSK 51 hedefin vurulduğunu açıkladı. Çatışmalarda 4 ÖSO, 3 YPG savaşçısının öldüğü, 20 muhalifin yaralandığı duyurulmuştu.

25 EKİM: ÖSO BAB’A 10 KM YAKLAŞTI

El Bab’a 10 kilometre mesafedeki Tuways köyünde Sultan Murat Tümeni birlikleri ile IŞİD arasında çatışma çıktı. Şiddetli çatışmada Sultan Murat Tümeni’nin ikinci komutanı olan Ahmet Aydiye yaşamını yitirdi. Türkmen muhalifleri üzen ölümün ardından IŞİD’in kontrolündeki Tuways köyünün ele geçirildiği öğrenildi.
TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 63’üncü gününde IŞİD’in 76, PKK/PYD’nin ise 15 hedefi karadan ve havadan imha edildiğini duyurdu. Açıklamada “4 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) 5 askerinin yaşamını yitirdiği, 28’inin de yaralandığı” bilgisi paylaşıldı.
Saat 14.40: Tuways köyünü ele geçiren ÖSO, öğleden sonra yaşanan çatışmalarda Tuways köyünün güneyindeki Kassa, Tel Tana, Jubb Al Ashi köylerini ele geçirdi.

ÖSO YPG’Yİ VURUYOR
Saat 18.40: Özgür Suriye Ordusu ile YPG arasında Halep kuzeyinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. TSK hava ve kara birliklerinin destek verdiği Fırat Kalkanı operasyonunda şu saatlerde Tel Rifat’ın güney doğusunda çatışmaların olduğu bildirildi.
Çatışmalarda ÖSO güçleri Tel Rifat’ın 10 kilometre güney doğusunda, IŞİD kontrolündeki Tel Madik ve Tel Jiyan köyünü çatışmalar sonrası kontrol altına aldı.

27 EKİM: ÖSO, İKİ KÖY DAHA ALDI

Fırat Kalkanı Harekatı 65. gününde ÖSO, yoğun ateş desteğiyle Aktarin’in güneyinde yer alan Jabal Khirbat al Kanisah meskun mahallinde kontrol sağladı.
Çatışmalarda 2 muhalif öldü, 16 muhalif yaralandı. TSK’dan yapılan açıklamada IŞİD’e yönelik 94, PKK/PYD’ye ait 9 hedefin vurulduğu belirtildi.
ÖSO, 25 Ekim’de ele geçirdiği Tel Madik köyünü, kaybettikten sonra köyde yeniden kontrol sağladı.
ÖSO, Savran doğusunda Menbiç kuzeydoğusundaki IŞİD kontrolündeki bölgede ise Hwa Huyk köyünü kontrol altına aldı.
TSK’nın bugün karadan vurduğu 9 YPG hedefinin Tel Madik bölgesi çevresindeki YPG mevzileri olduğu öğrenildi.

Suriye Son Durum Harita: Suriye Halep kuzeyi. 
ÖSO yeşil, sarı YPG, siyah IŞİD, kırmızı rejim bölgeleri.27 Ekim 2016 

28 EKİM: 42 MUHALİF ÖLDÜ VE YARALANDI
Saat 08.40: Suriye’nin kuzeyinde ÖSO-IŞİD arasında Aktarin’in güneyinde yer alan Tall Jijan, Ablah ve Duwayr’da çatışmalar sürüyor. Çatışmalarda 8 muhalif öldü, 34 muhalif yaralandı.
Saat 10.00:TSK, dün karadan ve havadan yapılan atışlarla IŞİD’e ait 127, PKK/PYD’ye ait 8 hedefin vurulduğunu duyurdu.

30 EKİM: 4 YPG İLERLEYİŞİ HIZLANDI
YPG, IŞİD kontrolü altındaki Al-Wahshiyya köyünü ele geçirdi. Çimento fabrikasının da kontrol altına alındığını, hemen yanındaki El-Meslemiye Köyünü de kontrol altına aldığını duyurdu. 29 Ekim ve 30 Ekim’de bölgede hızla ilerleyen YPG, böylece 2 günde, El-Meslemiye, El-Wehşiey, Til Susin ve Kefer Qaris köylerini ele geçirdi.

ÖSO YAVAŞ İLERLEDİ, 1 KÖY KAYBETTİ
ÖSO, Fırat Kalkanı Operasyonu’nun 65’incçi gününde Menbiç kuzeyinde IŞİD hattındaki Balwa köyünü, daha batısındaki Shawa Kabeer ve Saghir köylerini ele geçirdi.
ÖSO’nun bölgedeki saldırılarına karşılık vermeye devam eden IŞİD, ÖSO’nun ele geçirdiği Qa’r Kalbin köyünü yeniden kontrol altına almayı başardı.



REJİM GÜÇLERİ DE SALDIRDI
Bölgedeki hareketlenmeler içinde en ilginci Halep kuzeyinde rejim güçlerinin de harekete geçmesi oldu. Hükümet yanlısı milislerin de katıldığı saldırılarda Piyade Okulu, Tal Qrah Tal Susin, Ahdath Prison, Fafin, Kafr Qares ve Tal Shaeer rejim güçlerinin eline geçti.

31 EKİM: IŞİD, HALEP KUZEYDEN ÇEKİLİYOR MU?
Fırat Kalkanı Harekatı’nın 69’uncu gününde ÖSO, Rai’ye bağlı Taşlıhöyük, Tell el Hava ve Salvaköylerinde kontrolü sağladı.
Suriye rejim güçleri, Halep kuzeyinde IŞİD’in geri çekildiği bazı bölgeleri ele geçirdiğini duyurdu. Piyade okulunun da arasında olduğu, ele geçirilen bölgelerle ilgili yapılan açıklamada YPG güçleri kast edilerek, “Suriye ordusu operasyonları “destek güçleri” ile birlikte gerçekleştirilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Türkiye devlet haber Ajansı AA, YPG nin, rejim güçleri ile birlikte ilerlemesini, “IŞİD, YPG anlaşması” şeklinde abonelerine servis ederken, Katar merkezli El Cezire haber sitesi ise, “IŞİD gitti, YPG ve rejim geldi” başlığını kullandı.
Halen Musul’da Irak ve peşmerge güçlerinin saldırısına karşı direnen örgüt, Telafer’de Şii saldırısına yanıt vermeye çalışıyor. IŞİD tüm dikkatini ve askeri unsurlarını Irak’ta yoğunlaştırırken, Suriye Halep kuzeyde çekildiği noktalara ise YPG ve rejim güçleri yerleşiyor. Oluşan yeni durum ise hedefleri el bab olan tüm tarafların, bölgedeki dengelerini yeniden şekillendiriyor. Bir yandan bu muhalifler diğer taraftan YPG ve birlikte hareket ettiği Suriye rejim güçleri, IŞİD’in kontrol ettiği el bab kasabasını ele geçirmek istiyor.
Bugün yaşanan çatışmalarda birlikte, hem YPG hem de ÖSO, el bab bölgesine 12 kilometre kadar yaklaşmış oldu.

2 KASIM: ÖSO ÇOK SAYIDA KÖYÜ KAYBETTİ
IŞİD, Mare bölgesinde olumsuz hava şartlarından da faydalanarak düzenlediği geniş çaplı saldırı sonucu Aktarin’in güneyinde yer alan, muhaliflerin kontrolündeki Ak Burhan, Vash, Baruzah, Al Gharz, Tlatinah, Tiltanah ve Jabal Hhirbat al Kanisah’ta tekrar kontrolü sağladı. DETAYLAR

3 KASIM: ÖSO AKTARİN KÖYÜNÜ KAYBETTİ
IŞİD’e yakın haber ajansı AMAK, Halep kuzeyindeki Akterin kasabasını kontrol altına aldığını duyurdu.
Fırat Kalkanı Harekatı’nın 72’nci gününde (3 Kasım) TSK, mühimmat taşıyan kamyonlar ile TIR’ları Kisil sınıra sevketmeye devam ediyor. ÖSO güçlerine silah takviyesinin yoğunlaştığı bildirildi. devam ediyor.

7 KASIM: HALEP KUZEYDE SON DURUM
Fırat Kalkanı Hareketi’nin 76’ncı gününde Burj, Tall Aşah ve Amiriyah köylerini ele geçirildiği bildirildi. 3 köy de Akterin’in 10 kilometre doğusunda bulunuyor. Tel Rifat hattı ise sakinliğini koruyor.
TSK’ya operasyona ilişkin yaptığı açıklamada IŞİD’in 62, PKK/PYD’nin ise 1 hedefi karadan ve havadan bombalandığını duyurdu. Açıklamada 1 IŞİD mensubunun öldürüldüğü, ÖSO’nun 4 askerinin hayatını kaybettiği, 2’sinin de yaralandığı belirtildi.
IŞİD Halep kuzeyinde Akterin’in 4 kilometre güneyinde kalan Şudud köyünü ele geçirdi.

8 KASIM: 3 KÖY ÖSO KONTROLÜNDE
Fırat Kalkanı Operasyonu’nun 77’inci gününde ÖSO güçlerinin Rai güneyinde yer alan Bulaykah, Şayki Cerrah ve Tall Battal Eş Şarki’de büyük ölçüde kontrol sağladığı bildirildi.
TSK, operasyonlar kapsamında bölgede IŞİD’in 58, PKK/PYD’nin ise 1 hedefini karadan imha edildiğini duyurdu. Açıklamada şu galişmelere yer verildi:
Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 7 muhalif yaralandı.
11 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi. 2 araç imha edildi.
Tall Curji bölgesinde 1 hava harekatı düzenlendi. Köye karadan ÖSO ve TSK birlikleri de birlikte saldırıyor. VİDEO

9 KASIM: ÖSO, BAB’A 5 KİLOMETRE MESAFEDE
ÖSO güçleri Akterin güneyinde 9 köy ele geçirdi. Köyler arasında El Bab’a yakın Musaybin, Zamikiya, Naman, Kubbat Al Shih, Tarhin, Arap Curduk, Tabacik ve Kabasın köyü de yer alıyor. Ele geçirilen Başköy kasabasının El Bab’e 5 kilometre mesafede olduğu bildirildi.
Suriye’de Özgür Suriye Ordusu ile IŞİD arasında çatışmalar sürüyor. IŞİD saldırısı sonucu yaralanan 10 kişi sınırdan ambulansla alınarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

10 KASIM: 1 KÖY ÖSO’YA GEÇTİ; 4 MUHALİF ÖLDÜ, 7 ‘Sİ YARALANDI
TSK’dan yapılan açıklamaya göre ÖSO güçleri, Rai
güneyinde yer alan Ash Shaykh Alwan meskun mahallinde kontrol sağladı. Gün
içinde yaşanan çatışmalarda; 4 muhalif öldü, 7 muhalif yaralandı. 

  • ÖSO güçleri El krsalının ele geçirmeye yönelik saldırı başlattı. Detaylar

10 KASIM: TSK: DEAŞ’İN DİRENİŞİ NEDENİYLE İLERLEME SAĞLANAMADI

  • Anadolu Ajansı, muhaliflerin son 3 gün içinde Şadır, Şuveyhe, Terhin, Musibin ve Zemkiye köylerinin muhaliflerin kontrolüne girdiğini duyurdu. Ancak TSK, muhaliflerin ele geçirdikleri bazı yerlerden çekildiğini duyurdu. 
  • Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında: Muhalif
    unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından Şadır, Şuvayhat Şadır,
    Tileli, Hacı Küşah, Halise, Halise Şakira, Hacar Abyad, Talca Şarkiyah ve Eş
    Şuayp
    ele geçirilmesi maksadıyla başlatılan taarruzda DEAŞ’in direnişi nedeniyle
    ilerleme sağlanamamıştır
    . Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 8 muhalif şehit
    olmuş, 7 muhalif yaralanmış
    , harekata destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve
    hasar meydana gelmemiştir” ifadeleri yer aldı.
  • Muhaliflerin dün başlattıkları El Bab kırsalını hedefleyen saldırının ilk dalgası başarısız oldu. IŞİD’in bombalı araç saldırıyarıyla muhaliflere kayıp verdirdiği bildirildi. Bazı araç saldırılarının önlendiğine dair video yayımlandı. 
  • Bölgede muhaliflere ABD hava desteği görüntülendi. Diyarbakır, İncirlik hava üssünden kalktığı değerlendirilen A-10 Avcı, B-52 bombardıman ve keşif uçaklarının muhalif hatlarına destek için IŞİD mevzilerinde keşif ve bombalama yaptığı görüntülendi.
  • TSK bölgeye yönelik açıklamasında “Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 52 DEAŞ ve 13 PKK / PYD hedefine ateş
    destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PKK/PYD mensubu teröristlerce
    kullanılan barınma yerleri, savunma alanları imha edilmiştir” denildi.
  • Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre YPG unsurları, Afrin güneyindeki Tel Rifat bölgesinden doğu yönlü ilerledi. Bugünkü çatışmalarda, El Bab’ın 10 kilometre batısında kalan Şeyh Kif bölgesi IŞİD’ten ele geçirildi. Habere gidin
12 KASIM: HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR
  • Fırat Kalkanı Harekatı’nın 81’inci günü: TSK: DEAŞ unsurlarının savunma
    mevzii olarak kullandığı 2 bina ve 2 komuta kontrol merkezi ve 1 araç imha
    edildi.
  • Açıklamada “18 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi” denildi.
  • Şadır ve Tileli meskun mahallerindeki çatışmalarda ÖSO üyesi 5 savaşçı öldü, 18’i de yaralandı.
  • 73 IŞİD ve 2 PKK / PYD hedefinin vurulduğu belirtildi. 
  • Yerel kaynaklar ise ÖSO’nun ilerleme girişiminin IŞİD tarafından püskürtüldüğünü, ardından TSK’nın karadan, ABD’nin havadan saldırılarının arttığını belirtiliyor.
  • Türkiye, 31 Ekim’den bu yana ilk kez Suriye hava sahasını kullanmaya başladı. TSK 4 F 16 uçağın, bugün sınırda hava devriyesi uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu. 
ÖSO, CERABLUS MENBİÇ HATTINDA
  • IŞID, Cerablus Menbiç hattı arasında kalan koridordan çekildi. Çekilme sonrası ÖSO, bölgede 10’dan fazla köyün kontrolünü sağladı. Böylece ÖSO, Cerablus güneyinde YPG’nin kontrolündeki Menbiç sınır olmuş oldu. IŞİD, Halep kuzeyinde sadece El Bab ve çevre köylerini elinde tutuyor.
  • Suriye halep kuzeyi son durum.

13 KASIM: ÖSO TSK EL BAB’A SALDIRI BAŞLATTI

  • Fırat Kalkanı Harekatı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep’in kuzeydoğusunda IŞİD’ın elindeki Bab ilçesine saldırı başlattı. Kente 2 kilometre yaklaşıldı. Detaylar için habere tıklayın.
  • KİLİS’in sınır komşusu Suriye’nin Azez İlçesi’nde terör
    örgütü IŞİD tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Güvenlik
    kameralarına yansıyan patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Güvenlik
    kameraları tarafından kaydedilen patlama anı sonrası Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)
    güçleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Patlamada yaralanan bazı Suriyeliler,
    sınır hattına ambulanslarla alınarak Kilis Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
    Yaralıların acil serviste tedavileri devam ediyor.

14 KASIM: ÇATIŞMALAR BAB GİRİŞİNDE

  • Fırat Kalkanı Harekatı 83’üncü gün TSK açıklama yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi: “Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 9
    Muhalif şehit olmuş, 52 Muhalif yaralandı. (…) El Bab kuzeyinde yer alan Dana
    bölgesinde, 1 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)’nın güdümlü tanksavar roketi ile
    vurulması ve Drone’dan atılan EYP’nin isabet etmesi sonucu 4 TSK personeli hafif
    şekilde yaralandı. (…) Topçu ve tank atışları sonucu 10 PYD/PKK unsuru etkisiz hale
    getirildi. (…) Suriye El-Bab bölgesinde Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları
    ile düzenlenen hava harekatında 15 hedef vuruldu. Detaylar için habere tıklayın.
15 KASIM: ÖSO ve TSK El Bab kapısından girdi. Detaylar için tıklayın
17 Kasım:  YPG, şok bir saldırı düzenleyerek ÖSO’nun El Bab hattında, IŞİD kontrolünde bulunan 20 bölgeyi ele geçirdi. Detaylar için tıklayın

  • Suriye ordusu El Bab’a saldırı hazırlığı yapıyor. Detaylar
  • Rus askerleri Afrin’de görüntülendi. Detaylar

18 Kasım: Türk jetleri Suriye hava sahasını kullanamıyor. Detaylar
19 Kasım: Halep’te hastaneler çalışamaz hale geldi. Detaylar
21 Kasım: YPG Kabasin‘in doğusundaki Jub el Barazi köyünü ele geçirdiği bildirildi. Detaylar

23 Kasım: TSK, Menbiç batısındaki YPG hedeflerini vurdu. ÖSO, YPG kontrolündeki bazı köyleri ele geçirdi. IŞİD, TSK’ya ait 1 tankı imha ettiğini duyurdu. Detaylar


24 Kasım: Esat rejimine bağlı jetler Türk askerlerini hedef aldı. 3 ölü, 7 yaralı. Detaylar

  • Suriye Arap Ordusu (SAA), Suriye Halep‘in kuzeyinde IŞİD’in kontrol ettiği bölgelere saldırı başlattı. Tel Rifat‘ın güneydoğusu ile El Babbölgesinin batısında kalan alanlara yönelik hava destekli saldırılara YPG güçleri de katılıyor. Detaylar

26 Kasım: Suriye Haseke Tel Tmer: (Urfa Ceylanpınar 30 km güneyi) YPG kampında büyük bir patlama meydana geldi.

27 Kasım: Halep Kuzey’de YPG ve rejim güçleri 2, TSK ve ÖSO güçleri 2 köy ele geçirdi. Bölgedeki çatışmalarda çok sayıda ÖSO+TSK gücü yaralandı. Detaylar


28 Kasım: Fırat Kalkanı Harekatı’nın 97’nci gününde Özgür Suriye Ordusu’na bağlı unsurlar Haliliye,
Ajami ve Şabviran
köylerinde kontrolü sağladı. TSK’dan yapılan açıklamada ise harekat kapsamında IŞİD’e ait iki doçka silahlı yüklü aracın ele geçirildiği, çatışmalarda 4 IŞİD mensubunun etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Detaylar

  • TSK’YA AİT TANK VURULDU: IŞİD'(e bağlı sosyal medya hesapları ise El Bab kuzeybatısındaki Azrak köyünde TSK’ya ait bir tankın imha edildiği duyuruldu. Detaylar
  • ÖSO’DAN KARARLILIK MESAJI: Muhalifler, yayınladıkları video kaydı ile YPG ve IŞİD’le mücadeleyi sürdüreceklerini duyurdu. Detaylar
30 ARALIK: 2 ASKER KAÇIRILDI
TSK EL Bab bölgesinde 2 askerle irtibatın koptuğunu duyurdu. IŞİD kaynakları ise 2 askerin ellerinde olduğunu açıkladı. Operasyonlarda 7 asker de yaralandı. Detaylar
1 ARALIK: EL BAB ÖNÜNDE BELİRSİZLİK
Türk Silahlı Kuvvetleri, 100 gündür yürütülen ‘Fırat
Kalkanı Harekâtıyla ilgili yaptığı bilgilendirmede operasyonun özellikle
Karadağ hattında sürdüğüne yer verildi. Açıklamada, “Karadağ bölgesinde; El
Bab’ın kuzeyden ve batıdan kuşatılması hedefi kapsamında, muhalif unsurlar
tarafından karadan ve havadan yapılan yoğun ateş desteği ile planlı harekât
faaliyetlerinin icrasına devam edilmiştir” bilgisi yer aldı. 
TSK açıklamasına karşın, ÖSO güçleri bölgede durma noktasında bulunuyor. Bir yandan Esad, YPG’nin de ilerlediği bölgede El Bab’a kimin önce gireceği hala net değil. IŞİD, tüm güçlere karşı direnişini sürdürüyor.

7 ARALIK: MUHALİFLER HALEP KENT MERKEZİNE SIKIŞTI

  • Muhalifler, 11 Aralık’ta kent merkezinin büyük bölümünü kaybetti. Detaylar 
  • 7 Aralık itibariyle yoğunlaşan saldırılar sonucu ÖSO dört yönden 4 kilometreye sıkıştı. Kentin heran düşebileceği değerlendiriliyor. Detaylar 
9 ARALIK: ÖSO EL BAB’A SALDIRI BAŞLATTI

  • Muhalifler, El Bab saldırısı öncesi yeni görüntüler yayınladı. Konvoylar El Bab’a doğru ilerledi. Fırat Kalkanı 3’üncü aşama olarak değerlendirilen saldırıda El Bab hedeflendiği duyuruldu. Detaylar  
  • Hamza Tugayı El Bab saldırısının başladığını duyurdu. Detaylar
12 ARALIK: TSK/ÖSO EL BAB’A GÜNEYDEN GİRDİ

  • TSK destekli ÖSO güçleri, El Bab’ı batıdan kuşatmaya çalışıyor. Muhalifler, batı kanadında bazı yerleşim yerlerini ve El Bab güneyindeki ilk sınır mahallesi Zemzem Mahallesi‘ni kontrol altına aldı. 
    El bab Son durum harita: 12 Aralık 2016
    El bab Son durum harita: 12 Aralık 2016 
  • TSK El Bab ve güneyindeki 29 hedefi vurduğunu duyurdu. Detaylar
17 ARALIK: TSK/ÖSO EL BAB’DA İLERLİYOR
 TSK destekli ÖSO güçleri El Bab batısından ilçeye girdi. Zemzem Mahallesi‘ni kontrol altına alan güçler bölgede ilerlemeye devam ediyır. TSK ise beldeye yoğun hava saldırısı düzenliyor. Bugün yapılan hava saldırılarında 25 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği duyuruldu. El Bab son durum harita.


21 ARALIK: TSK destekli ÖSO güçlerinin El Bab’a yönelik saldırısında 21 Aralık’ta kent merkezine doğru çok sayıda saldırı gerçekleşti. TSK, bugün düzenlenen operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada Fırtına obüsü ve top atışlarıyla bölgede 47 barınma alanı ile ağır silah yüklü 8 pikabın imha edildiğini ilk belirlemelere göre 45’ten fazla IŞİD unsurunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.Çatışmalarda 4 asker hayatını kaybetti, 15’i ise yaralandı. Devamı

IŞİD EL BAB’TA KARŞI SALDIRIYA GEÇTİ 
22 ARALIK: TSK, El Bab’ta “16 askeri şehit olduğu, 33’ünün yaralandığı” bilgisini paylaştı. IŞİD, hastane bölgesinde yapılan bombalı araç saldırıları sonrasında “50 askerin öldüğünü” duyurdu. Ayrıca ele geçirilen hasar görmüş Leopard tankların görüntülerini paylaştı. 21 Aralık’ta TSK’nın merkeze yönelik yaptığı saldırı ardından TSK ve muhalifler El Bab sınırları dışına çekildi. Detaylar

2017

4 OCAK 2017: IŞİD DİRENİŞİ SÜRDÜRÜYOR 
9 Aralık 2016’da başlayan Fırat Kalkanı operasyonu sürüyor. Moloz yığınına dönen ilçede IŞİD’in bombalı araç ve keskin nişancı saldırıları devam ediyor. Hava operasyonlarının sürdüğü El Bab’ın kontrolü halen IŞİD’in elinde. Detaylar

8 OCAK: TSK: 295 hedef vuruldu, 32 terörist etkisiz hale getirildi. Detaylar

  • Muhalif güçler, El Bab‘ın 7 kilometre kuzeydoğusundaki Kabasin bölgesine saldırı başlattı. Detaylar

14 OCAK: ÖSO güçleri El Bab beldesinin 6 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Selfaniye köyüne saldıran ÖSO güçleri, köyü ele geçirdikten saatler sonra IŞİD‘in karşı saldırısı ardından bölgeden yeniden çekilmek zorunda kaldı. Bölgede yoğun hava saldırısı var. Detaylar

19 OCAK: Türk Hava Kuvvetleri’nin havadan vurduğu El Bab’a, hava saldırısı düzenleyen ülke sayısı 5’e yükseldi. Türkiye’nin yanı sıra Rusya, İngiltere, ABD ve Suriye rejim ordusuna bağlı uçaklar El Bab’a hava saldırısı düzenledi. Detaylar

21 OCAK: TSK destekli ÖSO güçleri El Bab kuzeydoğusunda Suflaniyah köyünü ele geçirdi. Köydeki bombalı saldırıda 5 Türk askeri hayatını kaybetti, 9’u yaralandı.Detaylar

23 OCAK: Esad rejim birlikleri El Bab’a güneyden saldırdı, 6 köyü ele geçirdi. Detaylar
TSK destekli ÖSO güçleri Suflaniyah köyünü yeniden ele geçirdi. Kabasin köyünü kuşattı. Köyün El Bab’la bağlantısını kopardı. Yoğun hava saldırıları sürüyor. Detaylar

25 OCAK: Suriye rejim güçleri El Bab’ın 7 kilometre güneybatısında  22-23 Ocak arasında Soran, Sarcah Kabirah, Sarcah Saghiran, Muntar, Maran, Al Tonbar köylerini IŞİD’ten ele geçiren rejim güçleri, son 2 günde ise Sarbanes, Madiuna, Huasmiyah, Kharabishah, Um Al Amad, Tal Rehal, Sirbus köylerini ele geçirdi. Detaylar

26 OCAK: 25 Ocak akşam saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda meydana gelen çatışmalarda bir Türk askeri hayatını kaybederken, 5 askerin de yaralandığı bildirildi. Gece saatlerinde IŞİD kontroüne giren Suflaniye köyü, sabah saatlerinde yeniden ÖSO kontrolüne girdi. 
YPG kontrolündeki Menbiç‘in batısına da saldıran IŞİD, Hamar, Makta Hajar Saghir, Tal Hozan köylerinin kontrolünü ele geçirdi. 26 Ocak sabahı köyler yeniden YPG’ye geçti. Detaylar

27 OCAK: PKK’nın Suriye kolu YPG, “Suriye Demokratik Güçleri” (SDF) şemsiyesi altında El Bab‘ın 8 kilometre (kuş uçuşu) batısında bulunan Sha‘ale köyünü ele geçirdi. Detaylar

  • TSK: El Bab’ta 272 hedef vuruldu, 22 terörist etkisiz hale getirildi. Detaylar
29 OCAK: TSK, IŞİD’e ait 18 hedefin havadan vurulduğu, 18 IŞİD mensubunun da etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 
  • IŞİD’in bombalı araç saldırısında Uzman Çavuş Ayhan Elmacı‘nın şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı” bildirildi.
  • Suriye rejim güçleri Ayyasiyah, Ayn Al Jihash, Şayh Dan  köylerini ele geçirdi. Rejim güçleri kontrol altına aldığı son bölgelerle El Bab’a 7 kilometre mesafeye kadar yaklaşmış oldu. Detaylar
30 OCAK: TSK ve koalisyon güçlerinin havadan vurduğu El Bab köyüne yönelik operasyonlarda yine TSK ve ÖSO, karadan yüklenirken, rejim güçleri de köye güneyden saldırıyor. Rus savaş uçaklarının da bombaladığı El Bab’a rejim 6 kilometre mesafeye kadar yaklaştı. Detaylar

31 OCAK: IŞİD kontrolündeki El Bab’a yönelik saldırılar sürerken, kuzeyden muhalifler ve TSK birlikleri, güneyden rejim ve Rusunsurları köye yaklaşmaya devam ediyor. Rus birlikler ilk kez bölgede görüntülendi. İşte 31 Ocak 2017; El Bab’taki son durum…. Detaylar

1 ŞUBAT: TSK, El Bab saldırılarında 163 hedefin vurulduğunu duyurdu. Harekatın 162’nci gününe ilişkin açıklamada  “14 teröristin etkisiz hale getirildi” denildi. Detaylar

2 ŞUBAT: TSK, El Bab’ta 244 hedefin vurulduğunu 51 IŞİD’linin öldürüldüğü duyurdu. Muhalifler yeni bölgeleri ele geçirdi. Rejim güneyden saldırırken, IŞİD, rejim unsurlarına saldırı başlattı. Rejim saldırıların püskürtüldüğünü duyurdu. Detaylar

3 ŞUBAT: Teyit edilemeyen raporlara göre, TSK destekli muhaliflerin El Bab köyünün 4 kilometre doğusundaki Bza’a köyünü ele geçirildiği iddia edildi. Detaylar

5 ŞUBAT: Muhalif güçler El Bab köyünün 4 kilometre doğusundaki doğu savunma hattı Bza’a köyüne saldırı başlattı. Güney cephede ise Arran köyünün 2 kilometre batısında kalan ve rejim güçlerinin El Bab köyüne ilerleme hattının hemen önünde yer alan Shamawiyah köyü ÖSO güçlerinin kontrolüne girdiDetaylar

6 ŞUBAT: TSK destekli muhaliflerce üç taraftan kuşatılan El Bab’ın savunma hatlarından Bza’a köyünün doğu kısımları ÖSO denetimine girdi. Kentin Rakka ve Deyr Ez Zor bağlantısı ise rejim güçleri tarafından kesildi. Detaylar

7 ŞUBAT: IŞİD, bombalı araçla saldırı düzenledi. 10 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği öğrenildi. TSK hava saldırılarıyla ilgili açıklamasında “21 teröristin etkisiz hale getirildiğini” duyurdu. Detaylar

TSK VE MUHALİFLER EL BAB’A GİRDİ

8 ŞUBAT: TSK ve muhalif güçler El Bab’a batıdan girdi. İlçenin kuzeydoğusundaki Kabasin ve doğusundaki Bza’a köylerine de eş zamanlı saldırılar düzenleniyor. Detaylar

9 ŞUBAT: TSK ve ÖSO güçleri batıdan saldırdığı El Bab’a, rejim güçleri güneyden saldırıyor. Saat saat son gelişmeler. Detaylar

11 ŞUBAT: TSK ve Öso, El Bab batısından ilçe merkezine doğru 2 kilometre kadar ilerledi. Akil Dağı Tepesi, Geçlik Konutları ve Hastane’den sonra yine batıdaki Silolar bölgesi ele geçirildi. Detaylar

12 ŞUBAT: TSK, El Bab’ta IŞİD saldırısı sonucu “1 askerin şehit olduğunu, biri binbaşı 3 askerin de yaralandığını” açıkladı.
TSK bugün yaptığı açıklamada El Bab bölgesinde “IŞİD’e ait 207 hedefin karadan ve havadan ateş altına alındığını 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini” duyurdu.
Örgüte yakın kaynaklar, örgütün bölgeye 150 savaşçıyı takviye amaçlı gönderdiğini ileri sürdü. Detaylar
Rusya, “El Bab’ta Türkiye ile anlaşılan sınırlara ulaşıldı!” açıklamasını yaptı. Detaylar

13 ŞUBAT: El Bab’ta devam eden savaşta IŞİD, dün (12 Şubat) akşam saatlerinde düzenlediği saldırılar sonrası TSK ve muhalif güçlerin kuşatmasını kırdı. Detaylar

14 ŞUBAT: Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 9 Aralık’tan bu yana TSK desteği ile IŞID kontrolündeki El Bab’ı ele geçirmeye çalışan muhalif unsurlar, 12 Şubat gece yarısı başlayan ve 13 Şubat’ta kısmen devam eden IŞİD’in karşı saldırısı sonucu, ele geçirdikleri bazı pozisyonlardan geri çekildi. Detaylar

15 ŞUBAT: IŞİD Tadif’teki bağlantı noktasını geri aldı. Bombalı saldırıda 7 muhalif öldü. Çatışmada 8 IŞİD savaşçısı öldürüdü. TSK, 17 IŞİD’linin öldürüldüğünü duyurdu. Detaylar

16 ŞUBAT:  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arabistan gezisine eşlik eden Akar, Katar’da gazetelerin Ankaratemsilcileriyle sohbet etti. Akar’ın bu sohbet esnasında, “Gözünüz aydın, El-Bab operasyonu bitti” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Detaylar

17 ŞUBAT: IŞİD, El Bab’ın yüzde 90’nını kontrol ettiğini duyurdu. Detaylar

18 ŞUBAT: El Bab’ta çatışmalar yeniden şiddetlendi. Detaylar

20 ŞUBAT: ÖSO, El Bab merkezinin güneyinde bazı noktaları ele geçirdiğini duyurdu. Detaylar

21 ŞUBAT: El Bab güniyendeki Tadif kavşağı yeniden ÖSO’da. Muhalifler, kentin güneybatısından kent merkezine yönlü ilerleyerek, merkezdeki bazı binaları (okul meslek lisesi, kavşak) ele geçirdi. Detaylar

21 ŞUBAT: TSK ve ÖSO, Afrin’deki YPG’ye saldırdı. Azez’e bağlı Marin ÖSO kontrolüne girdi. Detaylar

EL BAB ÖSO KONTROLÜNE GİRDİ, IŞİD ÇEKİLDİ

23 ŞUBAT: TSK destekli ÖSO, El Bab’ta kontrolü sağladı. Detaylar

  • Muhaliflerle “güvenli çıkış şartı” ile anlaşma sonrası IŞİD El Bab’tan çekildi. ÖSO, El Bab’ın tamamında kontrolü sağladı. Örgütün önce Deyr Herif’e ardından Rakka’ya çekileceği iddia ediliyor. Detaylar
  • El Bab, Kabasin, Bza’a köyleri  muhaliflerin kontrolüne girdi. Detaylar

26 ŞUBAT: El Bab güneyinde Tadif rejim ordusu kontrolüne girdi. Rejim Menbiç’e 14 km yaklaştı. Detaylar

AFRİN-MENBİÇ HATTI REJİM ÜZERİNDEN BİRLEŞTİ, YPG TÜRK TEHDİDİNE KARŞI, MENBİÇ BATISINI REJİM KONTROLÜNE AÇTI.

27 ŞUBAT: El Bab güneyindeki Tadif’i kontrol altına alan Suriye Arap Ordusu, El Bab güneyinde IŞİD kontrolü altındaki bölgeyi ele geçirip, Afrin’le Menbiç arasında kalan YPG hattını birleştirdi.Detaylar

28 ŞUBAT: El Bab güneyindeki alanlar ÖSO güçlerince ele geçirildi. Bu alanların hemen güneyi ise rejim güçlerince kontrol altına alındı. rejim Menbiç batı hattından güneye ilerlerken, YPG de güney yönlü bazı bölgeleri ele geçirmeye başladı. Detaylar

2 MART: Türkiye Menbiç’i vurabileceğini duyurdu. Medyada Türk birlikleri ve ÖSO’nun 2 köyü Menbiç batısında YPG’den aldığı bilgisine yer verildi. Detaylar

2 MART: YPG, Türk tehdidine karşı Menbiç’in batısını rejim kontrolüne açtı. Detaylar

6 MART: Rejim güçleri El Bab güneyde  Rashudiat, Samiat, Khirbet es Saniya, Cub Abyad, al Sakiat, Tabbarat al Madi köylerini ele geçirdi. Detaylar

7 MART: ABD Menbiç’e konuşlandı. Detaylar

  • Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Francis Dunford ve Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Vasilyeviç Gerasimov, Antalya’da Menbiç için buluştu. Detaylar
  • Ruslar girdiklerin Menbiç’in batı tarafındaki bölgelerin bir bölümünden çekildi. Detaylar 
REJİM FIRAT’A DAYANDI

8 MART: Rejim güçleri El Bab güneyinden Menbiç’e doğru ilerledi. Son 3 günde 25 köyü ele geçirip, Menbiç güneyi, Fırat’ın batı kıyısındaki bölgeleri ele geçirip Fırat Nehri’ne dayandı. Detaylar


14 MART: Rejim güçleri IŞİD’in savunma hattı Dayr Hafir ve Jirah Hava Üssü‘ne ulaştı. Detaylar


17 MART: Suriye Rejim ordusu El Bab güneyinde IŞİD’in savunma hattını oluşturan Dayr Hafir’e saldırı başlattığını duyurdu. Detaylar

23 MART: Rejim kritik noktayı kuşattı: El Bab son durum harita (23 Mart 2017) Detaylar

26 MART: Rejim güçleri Deyr Hafir’u kuşatma altına aldı. Jirah Hava Üssü’nün de kuşatma altında bulunduğu kaydedildi. Rejim unsurları Halep doğusundaki IŞİD hattı olan Deyr Hafir’i geçerek, güneye doğru ilerlemeye devam ediyor. Detaylar

30 MART: Deyr Hafir rejim güçlerinde. Detaylar

1 NİSAN: İddiaya göre Haleb ve İdlib’teki muhalifler, Rakka saldırısına katılmayı kabul etti. Detaylar 


6 NİSAN: Rejim güçleri, Jirah Hava Üssü çevresinden görüntü geçti. Deyr Hafir‘i ele geçiren rejim güçleri, savunma hattı niteliğindeki üssü ele geçirmek için tahkimat yapıyor. Detaylar

13 NİSAN: Rejim güçleri, çatışmaların Suriye güneyinde artması neniyle Halep bölgesinde ilerleyişine yavaşlattı. 6 Nisan’dan bu yana Jirah üs çevresindeki pozisyonunu koruyor. 

11 MAYIS: KİLİS’in karşısında bulunan, PKK’nın Suriye’deki kolu PYD denetimindeki Suriye’nin Afrin İlçesi’nin Türkiye sınırına yakın noktaya Rus bayrağı asıldı. Detaylar

14 MAYIS: Deyr Hafir’i ele geçiren Suriye Arap Ordusu 13 Mayıs’ta Jirah Hava Üssü‘nü ele geçirdi. Detaylar


25 MAYIS: IŞİD’in bölgedeki savunma hatlarını kıran SAA, Tabka bölgesine doğru hızla ilerliyor. Detaylar

  • YPG, Menbiç’te konuşlu askeri unsurlarının büyük bölümünün Rakka kuzeyine sevketti. Detaylar

29 MAYIS: Rejim güçleri Maskana Tren İstansyonu’nu ele geçirdi. Detaylar

3 HAZİRAN: Rejim güçlü bir saldırı başlattı, çok sayıda köyü ele geçirdi. Detaylar

4 HAZİRAN: Maskanah rejim güçleri tarafından ele geçirildi. Detaylar

14 HAZİRAN: Rejim güçleri de ilk kez Halep bölgesinden Rakka sınırlarına batıda girdi. Detaylar


15 HAZİRAN: YPG güçleri Afrin güneyinde bulunan Darat İzzah hattındaki ÖSO mevzilerini vurdu. Saldırılara ÖSO’nun da karşılık verdi. Detaylar

REJİM YPG İLE ÇATIŞTI

29 HAZİRAN: Rejim ordusu, Haleb doğusunda ilerliyor. Güney hattında Haleb’te IŞİD’e ait son noktalardan 3 köy ordu güçlerinin kontrolüne girdi. Detaylar


IŞİD, HALEP’TEN TAMAMEN ÇEKİLDİ

1 TEMMUZ 2017: IŞİD Haleb’i tamamen kaybetti. Detaylar

4 TEMMUZ: Rejim güçleri kafa kesip fotoğraf çektiriyor. Detaylar

14 TEMMUZ: TSK, PYD mevzilerini “misli ile” vuruyor!

17 TEMMUZ: ÖSO, PKK/YPG’ye saldırıyor

18 TEMMUZ: ÖSO, 25 PYD militanını öldürdü

19 TEMMUZYPG, 7 muhalifi esir aldığını duyurdu: Afrin’de ne oluyor?

22 TEMMUZ: İdlib’te ateşkes sağlandı: İdlib son durum!

Detaylar geliyor…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir