FLAŞ: IŞİD Rutba’yı ele geçirdi


Haberyirmi

Musul operasyonu devam ederken Kerkük’e ani baskınla saldıran IŞİD, bu kez Ramadi’nin batısında Suriye sınırına yakın Rutba kentini ele geçirdi. 
IŞİD’e yakın haber ajansı AMAK, kentin tamamen kontrol altına alındığını duyurdu17 Ekim’de resmen başlayan Musul operasyonu ardından 21 Ekim’de Kerkük’e saldıran IŞİD, son olarak dün gece saatlerinde Anbar vilayetine bağlı Ramadi kentinin batısında kalan ve Suriye sınırına yakın Rutbe ilçesine saldırdı. Aynı gece çok sayıda polis ve resmi binaları kontrol altına alan IŞİD, ilçedeki kontrolün tamamını sağladığını duyurdu. Bombalı araç saldırısıyla başlayan baskında çok sayıda Irak güvenlik görevlisinin de öldürüldüğü öğrenildi.(Haber kaynakları için, farklı renklerde yer alan linklere basınız)


Harita: Irak Rutba kenti: İlçe Anbar vilayetinin Ramadi kentine bağlı. Google MAP


Rutba’ya saldırıdan kesit. Video: AMAK/Youtube

Bu arada Rutba için Ürdün devreye girdi. Bazı yerel kaynaklar aynı zamanda Suriye ve Ürdün sınırında olan Rutba için Ürdün’ün Irak topraklarına girebileceğini duyurdu. IŞİD’in en güçlü olduğu 2014’te aynı tablonun fazlası yaşanırken hiç bir sınır ülkesinden bu türlü çıkışlar gelmezken, Irak’ın parçalanmanın eşigine geldiği aylarda bu tür çıkışların artması dikkat çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir