FLAŞ: Rakka’ya operasyon sinyali!


ABD Rakka için YPG’yi işaret ediyor

rakka ışid, ypg rakka video, rakka operasyonu son durum, ypg rakka son durum, rakka fotoğraflar, rakka kimin elinde, rakka operasyonu vikipedi, rakka operasyonu son dakika, 

IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan 13 ülkenin savunma bakanlarının katıldığı toplantıda konuşan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Musul’un yanı sıra Suriye’de DEAŞ (IŞİD)’ın Suriye’deki en önemli kalesi, konumunda bulunan Rakka’ya da yakında operasyon başlayacağının sinyalini verdi. Toplantının yapılacağı salonun kapısında Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından karşılanan Carter, içeri girmeyerek savunma bakanlarının karşılanmasında Fransız meslektaşına eşlik etti. Daha sonra toplantıda bir konuşma yapan Carter, şimdiye kadar planlanana göre giden Musul operasyonunun gelişmesinin cesaret verici olduğunu belirterek ‘Şunu biliyoruz ki zorlu bir savaş olacak. Savaş sürdükçe belki de daha fazla direniş göreceğiz, özellikle koalisyon ortaklarımız kent merkezine yaklaştığında böyle olacağından neredeyse eminiz. Irak güvenlik güçlerinin başarılı olacağına inanıyorum’ dedi. 

“RAKKA’YI YEREL GÜÇLER ALACAK”
Haber başlıklarında Musul’un yer aldığını ancak bunun üstünde çalışılan tek operasyon olmadığını vurgulayan Carter, ‘Musul’a ek olarak, IŞİD)’in Suriye’deki güç merkezi Rakka var. Suriye’deki ortağımız yerel güçler de kesinlikle IŞİD’i yıkacak’ diye konuştu. 

Rakka’yı alacak güçlerin mutlaka yerel güçler olması gerektiğini vurgulayan Carter, ‘Bu bizim her yerdeki ilkemiz. Bu, IŞİD’in temelli yenilmesi için son derece önemli’ dedi. 
Türkiye ile de birlikte çalışmayı sürdürdüklerini dile getiren Carter, ‘Türkiye-Suriye sınırını güvenlik altına almak için de oradaki yerel güçlerle çalışıyoruz. Oradaki amacımız, Türkiye’yi yada başka ortaklarımızı tehdit edebilecek yabancı savaşçı geçişini önlemek’ diye konuştu. 
ABD’NİN SEÇİM ACELESİ!
Musul ve Rakka operasyonlarının zamanlamasının ABD’deki seçimlere denk geliyor olması operasyonların “öne çekildiği” değerlendirmelerini güçlendiriyor. ABD‘de Kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat parti adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump arasında, yarışın önemli kozlarından biri de IŞİD’le mücadele konusu. Bazı değerlendirmelere göre Musul ve Rakka’nın tümden kontrol altına alınmasının mümkün olmadığını ABD biliyor olmasına karşın, operasyonlar ABD seçmenine karşı güçlü bir araç olarak kullanılıyor. Yürütülen operasyonun da bu nedenle beklenenden uzun sürmesi bekleniyor. Musul’a yönelik operasyon 16 Ekim’de başlamış, ancak geçen 10 günde kayda değer ilerleme sağlamamıştı.
2014 Haziran ayında IŞİD kontrolüne giren Rakka, Irak’taki Musul’dan sonra IŞİD’in Suriye’de kontrol ettiği en büyük ikinci kent olma özelliğini taşıyor.

Rakka ile ilgili aramalar:

rakka ışid, ypg rakka video, rakka operasyonu son durum, ypg rakka son durum, rakka fotoğraflar, rakka kimin elinde, rakka operasyonu vikipedi, rakka operasyonu son dakika, rakka son dakika, rakka ışid, rakka fotoğraflar, rakka kimin elinde, rakka harita, rakka ypg, rakka ekşi, rakka şehri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir