Obama’nın son tangosu: Musul ve Rakka operasyonu


ABD Başkanı Barack Obama

Musul, Rakka, Dabık operasyonlarının konuşulduğu şu günlerde kritik saatler yaşanıyor. Sıcak saatlerin nedeni ise iki kritik toplantı ve olağanüstü hareketlilik.ABD ve Rusya tüm bölge ülkelerini İsviçre’nin Lozan kentinde toplarken, ABD’nin başını çektiği koalisyon ülkelerinin Genelkurmay başkanları da ABD’de buluşuyor. 

Dışişleri Bakanlarının Lozan’daki toplantısı sürerken, Genelkurmaş Başkanları’nın toplatılarının da Pentegon’da yapıldığı öğrenildi.
Türkiye adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Lozan’da, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ise ABD’de bulunuyor. “Koalisyon Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Toplantısı” 6 ay önce yapılmıştı.
Hareketlilik, IŞİD elindeki Musul ve Rakka’ya yönelik eşzamanlı operasyonların başlayacağına dair güçlü bir işaret olarak değerlendirildi. Savran’a yönelik ÖSO saldırısı da bu sabah başlatılmıştı.
Musul ya da Rakka Operasyonu’nun hızlandırılması konusunda ABD Başkanı Barack Obama’nın başkanlık görevini devretmeden önce Suriye’deki “son hamlesini hanesine yazma isteği bulunuyor. IŞİD için seferber olan güçlerin, örgüt bölgeden çıkarıldığında, kendi aralarındaki güç mücadelesinin nasıl olacağı ise merak konusu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir