ABD askerleri PKK ile Rakka’da


ABD askerleri

Rus İngilizce haber kanalı Russia Today (RT) YPG‘nin hakimiyetindeki Demokratik Suriye Güçleri‘nce (DSG) dün Rakka‘ya başlatılan “Fırat’ın Gazabı” operasyonuna katılan ABD askerlerinin görüntülerini paylaştı.
Rakka operasyonuna katılan ABD askerlerinin görüntülerini Twitter üzerinden de paylaşan RT Arapça‘nın muhabiri Muhammed Hasan‘ın aktardığına göre Rakka yakınlarında görüntülenen ABD askerlerinin kask ve kurşun geçirmez yelek giydikleri görüldü.
Rakka’nın kuzeyi ile Ayn İsa arasındaki yolda “düzinelerce” ABD askeri gördüğünü söyleyen Hasan, “Son model silah ve araçlara sahiplerdi. Avrupa ülkelerinin askeri gibi Rakka’nın özgürleştirilmesi savaşında Demokratik Suriye Güçleri ile birlikteydiler” dedi.
Bu arada, RT’nin görüntülerine dikkat çeken Sputniknews ise, “Askerlerin bu fotoğraf çekildiği sırada herhangi bir görev üzerinde olup olmadığı ise bilinmiyor” dedi.

7 Kasım’da 30 bin kişilik gücün katıldığı belirtilen saldırıya Kandil’den gelen çok sayıda PKK savaşçısının yanı sıra Suriye uzantısı YPG’nin kadın gücü YPJ ve ÖSO’ya bağlı Burkan El Fırat gibi Kürt gruplar da yer alıyor. Başını YPG’nin çektiği yapılanma içinde Demokratik Suriye Güçleri olarak adlandırılan yapının için de çoğu kağıt üzerinde var olan şu örgütler bulunuyor: El-Sanadid Güçleri,  Süryani Askeri Meclisi (MFS), Burkan el-Fırat, Liva Tuvar el-Rakka, Kuzey Güneşi Tugayı, Selçuk Tugayı, El Cezire Tugayları, Kürt Cephesi, Ceyş-ul Tuvar (Devrim Ordusu), Tahrir Tugayı, Liva 99 Muşat. 
YÜZDE 70’İ TÜRKİYE YA DA KANDİL’DEN
Haberyirmi‘nin ulaştığı YPG tarafından hazırlanan dökümanlara göre YPG safında savaşanların yüzde 70’inin Türkiye ve Kuzey Irak’tan (Kandil) geldikleri ortaya çıkmıştı. 
IŞİD’le savaşta ölen ve “anma” amaçlı hazırlanan PDF dökümanında 530 kişinin anne, baba adı, geldiği yer ve kütük bilgileri de listeleniyor. Listeye ulaşmak için tıklayın. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir