El Bab için yarışıyorlar: ÖSO geriledi, YPG ilerledi


Suriye’de son durum

IŞİD elindeki Halep kuzeyinde bulunan El Bab bölgesini ele geçirebilmek için ÖSO ve YPG arasında mücadele kızışıyor. TSK destekli ÖSO, ABD destekli YPG aynı anda El Bab’ı ele geçirmek için ilerliyor. Zaman zaman sürtüşmeler olsa da birbirleriyle karşı karşıya gelmek istemeyen iki grup farklı hatlardan ilerlemeye çalışıyor. ÖSO 10 Kasım’da El Bab kırsalını kontrol etmek için dün geniş çaplı saldırı başlattığını duyurmuştu.  Operasyonun ilerleyen saatlerinde başarı sağlayan ÖSO’ya IŞİD bombalı araçlarla karşılık verdi. ÖSO ile şiddetli çatışmaları fırsat bilen YPG ise bölgede şeyh Kif bölgesini ele geçirdi.

İlerleyen saatlerde IŞİD’in bombalı araç saldırıları sonrası ele geçirdiği bir kaç köyden geri çekilmek durumunda kalan ÖSO, saldırı öncesi pozisyonuna geri çekildi.
Genelkurmay Başkanlığı bugünkü açıklamasında: “Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından Şadır, Şuvayhat Şadır, Tileli, Hacı Küşah, Halise, Halise Şakira, Hacar Abyad, Talca Şarkiyah ve Eş Şuayp ele geçirilmesi maksadıyla başlatılan taarruzda DEAŞ’in direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamamıştır” ifadelerine yer verdi.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre YPG unsurları da, Afrin güneyindeki Tel Rifat bölgesinden doğu yönlü ilerledi. Bugünkü çatışmalarda, El Bab’ın 10 kilometre batısında kalan Şeyh Kif bölgesi IŞİD’ten ele geçirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir