El Bab’ta son durum/Haritalı (27 Kasım)


El Bab'ta son durum haritası:: Suriye Halep kuzeyi El Bab bölgesi Harita
El Bab’ta son durum haritası:: Suriye Halep kuzeyi El Bab bölgesi Harita
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı’nın
96. gününde sürdü. Çatışmaların bugünkü bölümünde 1 muhalif hayatını kaybetti, 36 muhalif yaralandı. TSK yaralılardan 22’sinin Haliliye
bölgesinde IŞİD tarafından atılan roket sonucunda “kimyasal
gaza maruz kalmış olabileceğini” açıkladı. Ancak AFAD ekipleri bulunan maddelerin “kimyasal silah özelliği taşımadığını” duyurdu. Bir bölümü Kilis’e nakledilen yaralıların durumunun uyu olduğu belirtildi. 
Diğer taraftan Türk savaş uçaklarının Anifah bölgesinde bulunan 4 IŞİD  hedefini imha ettiği duyuruldu. 
Çatışmalarda TSK destekli muhalifler El Bab’ın doğusundaki Um Shukayf, Anifah köylerini ele geçirdi. Bu köyler El Bab‘ı doğudan kuşatmaya yönelik doğu hattının ilk güneye uzanan “inmesini” oluşturuyor. 
YPG EL BAB’A ÇİFT TARAFLI İLERLİYOR
YPG ile birlikte El Bab batısından kente saldıran Suriye güçleri de ÖSO’dan önce El Bab’a ulaşmak için IŞİD’e yönelik saldırılarını sürdürdü. Çatışmaların dün ve bugünkü bölümünde YPG ve rejim güçleri Khachkhach (Kaç kaç) köyünü ele geçirdi. İki ortak güç Tel Rifat’ın doğusu ile El Bab bölgesinin batısı arasındaki Um El Amad, Nayrabiyah köylerini ele geçirdi. Dünkü çatışmalarda da El-Bab batısında Jijan, Celal Tepe, El-Soos Tepe ve Um el-‘Amed Teltina (Haritada Um El Amed bölgesinin batısında çembere alınmış siyah bölge içinde) 

Akşam saatlerine kadar halka içindeki bölgeler YPG kontrolüne geçti

YPG akşam saatlerinde de Nayrabiyah’ın doğusunda kalan Sha’alah köyünü de kontrol altına aldı. Böylece El Bab’a doğru bir “burun” oluşturdu. 

BU HABERLERİ DE OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir