Rakka’da son durum: YPG tedirgin!


YPG

Suriye Rakka’da son durum: Suriye’nin kuzeyinde IŞİD kontrolündeki Rakka‘ya yönelik operasyonun üçüncü günü geride kaldı. 6 Kasım gece yarısı ABD hava desteği ile başlayan saldırının, yoğun hava saldırılarına karşın çok ağır ilerlediği görülüyor. 
YPG’nin başının çektiği Suriye Demokratik Güçleri‘nce (SDG) yürütülen ve Ayn İsa bölgesinden başlayan saldırılarda, YPG kaydadeğer ilerleme sağlayamadı. 
30 bin savaşçının katılacağı duyurulan ve 3 aşamalı plan dahilinde YPG kaynaklarına göre geçen üç günde  toplam 15 köyün ele geçirildiği bildirildi.
Rakka saldırısının başladığı ilk gün 10 köyün ele geçirildiği duyurulmuştu. 
“Fırat’ın Gazabı” adı verilen saldırının dün ve bugünkü bölümünde ise Rakka‘nın kuzeyinde Ayn İsa‘nın güneyinde bulunan El Kadiriye, El Celil, Abdel Hadi, al-‘Atiyeh köyleri ile su deposu YPG kontrolüne geçti. Böylece yine YPG kaynaklarına göre 3 gün içinde Ayn İsa güneyinde 14 köy YPG güçlerinin kontrolüne girmiş oldu. 
YPG, BOMBARDIMAN OLMADAN KIMILDAMIYOR
Ancak “Yıldırım Harekatı” olarak başlatıldığı duyurulan saldırıda geçen 3 günde gelinen aşamanın, olması gerekenden çok daha geride olduğu değerlendiriliyor. IŞİD’in özellikle bombalı araç saldırılarıyla YPG’ye ağır kayıplar verdirdiği de gelen bilgiler arasında. 
YPG’nin hava desteği almadığı bölgelerde ilerleyemediği öğrenildi.
IŞİD’in, dün gece saatlerinde Tal Al Saman bölgesine düzenlediği saldırıda da çok sayıda YPG’linin öldüğü bildirildi. Sabaha kadar süren çatışmalarda ABD hava güçlerinin yoğun bombardımanı sonrası IŞİD saldırısının püskürtüldüğü bildirildi.
Diğer taraftan YPG kaynakları, Rakka’nın kuzeyinde IŞİD tarafından vurulduğu ileri sürülen, enkaza dönmüş bazı araçların görüntülerini yayınladı. Görüntülerde yönü batıya dönük çok sayıda TIR‘ın imha edildiği, yandığı görülüyor. YPG, bu TIR’ların Rakka’dan kaçan sivillere ait olduğunu ve çok sayıda sivilin olduğunu iddia etti. Ancak, görüntülerde konvoyun sivillere ait olduğuna dair hiç bir görüntü yer almadı. Ayrıca öldüğü ifade edilen hiç bir cesedin de görüntülerde yer almayışı, konvoyun YPG’ye ait olabileceği ihtimalini de gündeme getirdi. IŞİD kaynakları ise konuyla ilgili duyuru yapmadı.
Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir