Şii nefreti Musul’a yağıyor


Irak’ta son durum

Irak’a yönelik “Şiileştirme operasyonuna” dönüşen ABD destekli savaşta, Musul‘a yapılan saldırıların gerçek yüzü de görüntülere yansıyor. 
Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde Musul‘un nasıl bombalandığı ortaya çıktı. Helikopterler üzerinden “güdümsüz bombalarla” yapılan atışların, kenti adeta “gelişigüzel biçimde enkaza çevirmeye yönelik” olduğu görülüyor. Bilindiği gibi “güdümlü bombalar” belirlenen hedefe nokta atışı yaparken, klasik bombalar ise “görerek ateşleme” sistemiyle, çoğu zamanda hedefi ıskalayarak yapılıyor. 
Ancak ABD’nin verdiği ve Irak ordusunun saldırılarda kullandığı helikopterlerin, “hedef vurmak” için değil sadece “Musul‘u bombalamak için çaba harcadığı” dikkat çekiyor. Musul’a yönelik operasyonu sürdüren Irak ordusunun yüzde 90’ı şii unsurlardan oluşuyor. Ülkedeki Sünnileri hedef alan operasyonları Musul’un batısında ise Haşdi Şabi şii milis gurubu yürütüyor. PKK ile işbirliği yapan grup, Telafer’de Sünnilere yönelik işlediği insanlık suçlarıyla sık sık gündeme geliyor.

BU HABERLERİ DE OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir