Palmira’da son durum: Rusya şokta; IŞİD Rus üssüne girdi


Palmira son durum
Palmira son durum: Rus üssü/ Foto: ISIS propaganda video

Suriye’de son durum:
Suriye‘nin Humus vilayetine bağlı Tedmur‘u (Palmira) kontrol altına alan IŞİD, burada Rus üssünü de ele geçirdi. 
IŞİD, Suriye‘nin Humus kentine bağlı Palmira‘da ilerlemeye devam ediyor. 8 Aralık’ta Palmira‘ya yönelik saldırıya geçen IŞİD, dört gün süren şiddetli çatışmalar sonrasında 12 Aralık’ta kentin kontrolüne eline almıştı
Saldırılara dair yeni görüntüler, örgütün bölgedeki  Rus üssünü de ele geçirdiğini gösteriyor. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde çok sayıda araç, silah, mühimmat ve teçhizatın da ele geçirildiği görülüyor. Üs içinde Rus askerlere ait kimlik kartları da kayıtta yer alıyor. 
T4 HAVA ÜSSÜNE SALDIRIYOR
Palmira kentinin kontrolünü 12 Aralık’ta sağlayan örgüt, kentin batısına doğru ilerleyişini dün de sürdürmüş, daha batıdaki bölgenin en büyük hava üssü T4‘e yönelmişti. Buradaki çatışmalar sürerken üssün kontrolünün halen rejim güçlerinde olduğu bildirildi.

palmira son durum harita
Suriye Humus Palmira son durum harita: Çatışmalar T4 hava üssü çevresinde sürüyor. (13 Aralık 2016)  

IŞİD, Palmire bölgesini ele geçirmesiyle birlikte Suriye savaşının başından bu yana bu kadar kısa sürede en fazla toprağı ele geçirmiş oldu. Palmira kuzey ve doğusundan başlayan saldırılar, Palmira’yı içine aldıktan sonra 60 kilometre batı sınırlarını içine aldı.  

4 GÜNDE 60 KİLOMETRE İLERLEDİ
8 Aralık’taki ilk saldırı sonrası 10 Aralık’ta ağır Rus bombardımanı ile geri çekilen IŞİD, geri çekildikten kısa süre sonra eş zamanlı birden fazla cephede bölgeye yeniden saldırdı. IŞİD’in 4 günde ele geçirdiği alan harita üzerinde, daire içindeki bölgelerden oluşuyor.
RUSYA ŞOKTA: AĞIR DARBENİN FATURASINI ABD’YE KESTİ
Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de bulunan antik şehir Palmira’nın bir kez daha IŞİD’in eline geçmesinden ABD’yi sorumlu tuttu. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “ABD’nin Rakka bölgesindeki operasyonlarına ara vermesi, IŞİD’in Palmira’yı yeniden almasına neden oldu” ifadeleri kullanıldı.Suriye Humus vilayetine bağlı Tedmur (Palmira), IŞİD kontrolüne ilk olarak 20 Mayıs 2015’te yoğun çatışmaların ardından girmişti. Mart 2016’da ise Rus hava desteği ile rejim kontrolüne giren kent, 11 Aralık 2016’da ikinci defa IŞİD tarafından ele geçirilmiş oldu. Haberyirmi 

Arama Kelimeleri: Suriye’de son durum harita, Palmira’da son durum, Humus Palmira son durum harita, Suriyede son durum harita, IŞİD Palmira’da Rus üssünü ele geçirdi.

SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN
IŞİD, Palmira’yı geri aldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir