YPG, ÖSO ile Deyr Ez Zor’a iniyor


Garip ilişkilerin toprağı haline gelen Ortadoğu’da son sürpriz YPG ÖSO hattında yaşanıyor. Haseke güneyinde Şeddadi kırsalından güneye doğru inen YPG, Rakka Operasyonunun arkasını sağlama almak için yeni hamle yapıyor. Rakka’yı güneyden kuşatmak için bir süredir Markada (Deyr Ez Zor’un doğusu) hattına yüklenen  YPG, tek başına bu saldırıyı yürütemeyince ABD’nin önderliğinde yeni bir ortaklığa girdi. Daha önce de zaman zaman ÖSO gruplarıyla biraraya gelen (Rakka Suvar v.b.) YPG, şimdi de Deyr Ez Zor saldırısı için ÖSO ile buluşturuldu. Özgür Suriye Ordusu içinde yer alan Rakka Suvar, Burkan El Fırat gibi gruplarla biraraya gelen YPG, Deyr Ez Zor saldırısı için mevzi almaya başladı.
Deyr Ez Zor halen IŞİD elinde bulunuyor. Merkezde ise rejim güçleri bulunuyor. IŞİD, buradaki rejim güçlerini son iki yıldır kuşatma altında tutuyor. Kent, Rakka ve Irak bağlantısı açısından kritik önemdi.

Video: Qasioun Haber Ajansı / Youtube / 11 Aralık 2016

Arama Kelimeleri: deyr ez zor ışid, deyr ez zor son durum, deyr ez zor kimin elinde, deyr ez zor haritası, deyr ez zor ekşi, deyrizor kimin elinde, deir ez zor twitter, deyrizor da son durum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir