Ateşkesi fırsat bilen rejim ordusu Halep’te yeniden yapılandı


Suriye’de ateşkes için Astana görüşmeleri sürerken, muhaliflerle “çatışmasızlığı” fırsat bilen rejim güçleri Halep‘te yeniden yapılanmaya gitti. Rejim güçleri Halep’te bulunan tüm silahlı unsurları 30. Tümen Cumhuriyet Muhafızları adıyla tek çatı altında topladı.

Suriye rejim güçlerine yakınlığıyla bilinen Almasdarnews kanalının bildirdiğine göre Suriye Silahlı Kuvvetleri Genel Komutanlığı, Halep şehrinde bulunan çeşitli ordu birliklerinin tek komuta altında toplandığını duyurdu.
Zaid_Salih-Malek_Allia
30. Tümen komutanları Halep Zaid Salih ve Malek Allia
Askeri kaynak tarafından yapılan açıklamaya göre, Halep’te bulunan birlikler 30. Tümen Cumhuriyet Muhafızları adı altında tekrar düzenlenecek.Tümenin başında ise Halep saldırılarını yöneten Tuğgeneral Zaid Salih bulunacağı bildirildi. Binbaşı General Malek Allia‘nın ise tümenin Genel Müdürlük Şefi olacağı duyuruldu.
Bu kararla, Halep’te bulunan ve komutaları başka noktalarda olan rejim birliklerin, emirleri Halep’ten almasının sağlanarak Halep’te daha etkin olmasının planlandığı öğrenildi. 

Hali hazırda şehir içerisinde 4. Tugay, Cumhuriyet Muhafızları‘na ait taburlar ve 800. Tabur gibi birçok farklı birlik bulunuyor. Şuana kadar farklı komuta merkezlerinden yönetilen bu birlikler, artık Tuğgeneral Zaid Salih komutasında saldırıları sürdürecek. 
Askeri kaynaklar, 30. Tümen’in yakın zamanda şehir çevresinde saldırılara başlayacağını da bildirdi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir