El Bab son durum harita (25 Ocak 2017): Bir kilometrekarede 4 grup, 3 ülke


Suriye kuzeyinde Türkiye ve Rusya arasında 30 Aralık’ta varılan ateşkes mutabakatı sonrası tüm taraflar IŞİD’ten toprak kapma yarışına girdi. ÖSO ile çatışmaları bu süreçte büyük oranda durduran Suriye rejim ordusu, Halep’teki askeri varlığını yeniden yapılandırdıktan sonra Halep kuzeyinde hızla ilerliyor.
Rejim güçlerinin 22 Ocak’ta başladığı saldırılar kapsamında 6 köyü ele geçirmesi ardından son 3 günde de 10’a yakın köyü ele geçirdi. Böylece rejim güçleri 22 Ocak’tan bu yana  4 gün içinde en az 16 köyü ele geçirmiş oldu. 22-23 Ocak arasında Soran, Sarcah Kabirah, Sarcah Saghiran, Muntar, Maran, Al Tonbar köylerini IŞİD’ten ele geçiren rejim güçleri, son 2 günde ise Sarbanes, Madiuna, Huasmiyah, Kharabishah, Um Al Amad, Tal Rehal, Sirbus köylerini ele geçirdi. (Rejimin 14 Ocak 2017’deki pozisyonunu harita üzerinde görmek için buraya, 23 Ocak’taki pozisyonunu harita üzerinde görmek için buraya tıklayın.
Bir kilometrekarede 4 grup, 3 ülke
Rus hava desteği ile ilerleyen Suriye Arap Ordusu (SAA), kuzeyde ele geçirdiği son bölge ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri‘nce (TSK) desteklenen Özgür Suriye Ordusu ile kuzeyden (ÖSO), ABD destekli YPG ile batı tarafından sınır komşusu oldu. Rejim güçlerinin doğu hattında ise IŞİD toprakları bulunuyor. Esad birlikleri son saldırılarıyla TSK ve ÖSO’nun ele geçirmek istediği El Bab‘a 7 kilometre mesafeye kadar (kuş uçuşu) yaklaşmış oldu.  ABD’nin YPG’nin desteklediği YPG, Rusya’nın desteklediği Rejim güçleri, Türkiye’nin desteklediği ÖSO 1 kilometrekarelik alanda sınır komşusu olurken, bu üç gücün karşısında IŞİD kontrolündeki topraklar da dördüncü taraf olarak aynı alanda yer alıyor.
El Bab 25 Ocak 2017 /Rejimin 4 günde ele geçirdiği köyler (Siyah bölge IŞİD)
SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir