El Bab son durum harita: (29 Ocak 2017)


El Bab son durum harita: (29 Ocak 2017): Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı‘nın 159. gününde El Bab’a yönelik operasyonun dünkü bölümüne dair açıklama yaptı. Açıklamada IŞİD‘e ait 18 hedefin havadan vurulduğu, 18 IŞİD mensubunun da etkisiz hale getirildiği belirtildi. Koalisyon güçlerinin hava unsurları tarafından El Bab‘da bulunan hedeflere yönelik iki hava harekatında da bir bina ve tünelin imha edildiği kaydedildi.
IŞİD BOMBALI SALDIRI DÜZENLEDİ
Saldırılara karşılık veren IŞİD ise Türk birliğinin bulunduğu alana bombalı araçla saldırı düzenledi. El Bab bölgesindeki birliğe, öğle saatlerinde düzenlenen saldırıda “Uzman Çavuş Ayhan Elmacı‘nın şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı” bildirildi. Yaralı askerler Gaziantep ve Kilis’te tedaviye alınırken, Elmacı’nın cenazesi de helikopter ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Otopsisi yapılan Elmacı, İzmir’e gönderilecek. 

el_bab_son_durum
El Bab Son durum harita 29 Ocak 2017 

REJİM ORDUSU EL BAB’A İLERLİYOR
Suriye rejim ordusu da, El Bab güney batısında 30 Aralık’tan itib.aren başladığı saldırılara devam ediyor. Rus hava desteği ile süren operasyonlarda  22-25 Ocak arasında Soran, Sarcah Kabirah, Sarcah Saghiran, Muntar, Maran, Al TonbarSarbanes, Madiuna, Huasmiyah, Kharabishah, Um Al Amad, Tal Rehal, Sirbus köylerini ele geçirmişti. Ordu güçleri 25 Ocak’tan bu yana 29 Ocak’a kadar, Ayyasiyah, Ayn Al Jihash, Şayh Dan  köylerini ele geçirdi. Rejim güçleri kontrol altına aldığı son bölgelerle El Bab’a 7 kilometre mesafeye kadar yaklaşmış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir