Musul’da son durum (4 Ocak): Çatışmalar şiddetlendi


Musulda son durum

IŞİD, Musul’un doğusunda Irak ordu birliklerine yönelik canlı bombalı araç saldırılarının görünütülerinin yer aldığı video yayınladı. IŞİD’e yakın AMAK Haber Ajansı‘nın sosyal medya hesapları aracılığı ile paylaştığı videoda bir çok saldırının yer aldığı görülüyor. Videoda, ordu ve milis birliklerine ait kontrol noktaları ve toplanma alanlarına yapılan saldırıların özellikle hava araçlarıyla görüntülenmesi dikkat çekiyor.
IŞİD’in 17 Ekim’den bu yana yayınladığı 10 bilançoya göre 227 bombalı saldırıda toplam 5 bin 518 askeri unsurun öldürüldüğü ileri sürüldü. 

Irak Terörle Mücadele Birimi tarafından açıklanan verilere göre Doğu Musul’da bu güne kadar 2 bin IŞİD’linin öldürüldüğü, 56 mahalleden 42’sinin kontrol altına alındığı belirtilmişti.
IRAK ORDUSU KAYIPLARLA İLERLİYOR

Diğer taraftan Irak ordu birlikleri ağır kayıplar vermesine karşın, Musul’un doğusunda ilerlemeye devam ediyor. Irak ordu kaynakları 3 Ocak’ta meydana gelen çatışmalarda “50 teröristin öldürüldüğü” bilgisini paylaştı. Doğu Musul’daki sanayi bölgesinin büyük bölümü de Irak ordu birliklerinin denetimine girdi. 4 Ocak’ta ise Güney Musul’daki El-Mithaq bölgesi, el-Barr al-Raheem camisi ve Sultan pazarının Irak güçlerinin denetimine girdiği bildirildi. 
Çatışmaların özellikle Musul’un doğusundaki Al-Wahda ilçesinde devam ettiği rapor ediliyor.
IŞİD’e yakın haber ajansı AMAK ise 4 Ocak’taki çatışmalarda Irak ordusuna ait 3 Hummer’ın imha edildiğini çatışmalarda Karimah ilçesinde “9 askerin öldürüldüğü” bilgisini verdi. Almith alanının doğusunda ise 7 askerin öldürüldüğü ileri sürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir