Rakka’da son durum: ABD bombaladı, YPG Tabka’ya dayandı


rakkada_son_durum
Rakka-ABD hava saldırısı

Rakka’da son durum: YPG‘nin başını çektiği ve Rakka‘nın ele geçirilmesine yönelik 9 Aralık’ta başladığı duyulan Fırat’ın Gazabı adlı saldırıda Rakka‘nın kuzey batısına ABD hava saldırıları düzenlendi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi‘nin bildirdiğine göre 31 Aralık’ta düzenlenen saldırılarda çok sayıda sivil de hayatını kaybetti.
Gözlemevi, bölgede “Suriye Demokratik Güçleri” (YPG) ile IŞİD arasında şiddetli çatışmaların sürdüğüne yer verirken, kentin kuzeybatı kırsalında IŞİD tarafından kontrol altında tutulan Tabka kırsalındaki Mahmodley kasabasının etekleri ile Rakka kuzey kırsaldaki Tel Saman bölgesi çevresinde çatışmaların sürdüğüne yer verildi. Yerel kaynaklar ise YPG’nin kasabanın bir bölümünde kontrolü sağladığını bildirildi.

PKK’nın Suriye kolu YPG, “Suriye Demokratik Güçleri” şemsiyesi altında Rakka’ya yönelik saldırıyı 9 Aralık’ta duyurmuştu. 
El Bab Oparasyonu ile aynı tarihte başlayan saldırılar kapsamında, kente önce kuzeyden yaklaşmaya çalışan örgüt, büyük kayıplar sonrasında daha kırsal olan kuzeybatı istikametinden saldırıya geçmişti. Fırat’ın batısında Sırrin bölgesinden güneye Rakka‘nın 50 kilometre batısındaki Tabka bölgesine kadar ilerleyen YPG, buradan da doğuya (Rakka’ya) ilerledi. Örgüt Rakka‘ya batı tarafından 30 kilometre mesafeye kadar yaklaşmış oldu. Haberyirmi 

SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN
Rakka son durum harita (22 Aralık)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir