Rakka’da son durum harita (23 Ocak) YPG Türkiye’yi ele geçirdi!


Rakka son durum harita: 
Türkiye ve Rusya’nın birlikte yürüttüğü Suriye’deki ateşkese ilişkin görüşmeler sonucu 30 Aralık’ta varılan anlaşmayla Suriye’de küresel güçlerin desteklediği taraflar silahları büyük oranda susturdu. Arada delinse de çatışmaların bitmesi ise en çok rejim güçleriyle PKK’nın Suriye kolu YPG’nin işine yaradı. Türkiye ve Rusya garantörlüğünde Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerle çatışmayan rejim güçleri gözünü Halep kuzeydeki IŞİD hedeflerine dikerken, El Bab güneyinde 6 köyü ele geçirdi. Deyr Ez Zor, Hama’da da IŞİD bölgelerine saldıran rejim bu süreçten karlı çıkmak istiyor.

Suriye_Rakka_son_durum_harita
Suriye Rakka son durum harita

ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA İLERLİYOR
Yine ateşkese dahil olan gruplardan YPG ise sürecin “en çok kazanan tarafı” oldu. Zira ateşkese bağlı olmadan önce de ABD korumasında olan örgüt, şimdiye kadar ne Türkiye, ne Esad rejimi ne de muhaliflerle çatışma yaşamadı. Suriye ve Irak savaşının en güvenli savaş pozisyonunda yer alan YPG, her grup en az iki cephede savaşırken hiç bir grubun saldırısına uğramadan aldığı büyük destekle IŞİD topraklarında ilerlemeye devam ediyor. 
İlk olarak 5 Kasım 2016’da Rakka’ya yönelik saldırı başlatan grup, bu saldırı başarılı olamayınca 9 Aralık’ta ikinci kez saldırı başlatmıştı. 9 Aralık’ta El Bab’a yönelik TSK ve ÖSO saldırısıyla aynı gün Rakka’ya yönelen YPG, Tabka barajı sınırlarına ulaştı.
TÜRKİYE KÖYÜNÜ ELE GEÇİRDİ
Batı tarafından Rakka’ya 23 kilometre kadar yaklaşan YPG, son olarak batı tarafında IŞİD kontrolündeki Türkiye köyünü ele geçirdi.Kuzey hattından Rakka’ya 25 kilometre mesafeye kadar yaklaşan YPG, ABD’nin yoğun hava desteği ile Fırat nehrinin Rakka’yı saran hatlarına kadar ulaşmış durumda
Diğer taraftan Rakka kırsalında devam eden çatışmalarda YPG saflarında savaşan Kawa Amed kod adlı Paolo Todd adlı ABD vatandaşanın öldürüldüğü bildirildi. Haberyirmi

SON DURUM HABERLERİNİ OKUYUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir