“Altından” el bombası bulundu


Suriye‘deki savaşa benzer çatışmaların yaşandığı Libya’da el bombası olarak hazırlanmış, içi “sikke altınla” doldurulmuş patlayıcı bulundu. 
Libya eski lideri Muammer Kaddafi‘nin batı destekli planla öldürülmesi ve ardından silahlı grupların otorite savaşının sürdüğü Libya‘da halen 3 ana grup arasında savaş sürüyor. Kaddafi sonrası ülkenin resmi yönetimi olarak tanınan batı yanlısı darbeci general Halife Hafter (Tobruk yönetimi) güçleri ile Trablus merkezli hükümet arasında ABD‘nin araya girmesiyle uzlaşı sağlanırken, çatışmaların üçüncü tarafı da Libya Bingazi‘yi kontrol altında tutan IŞİD arasında yaşanıyor.
“24 AYAR ALTINDAN” BOMBA
Uzlaşma sonrası iki gücün de “ortak düşmanı” haline gelen IŞİD’e karşı savaş uçaklarının da kullanıldığı saldırılar sürüyor. Bingazi‘nin Ganfouda bölgesinde süren saldırılarda ise bir eve yapılan operasyonda ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Evde yapılan aramalarda ev yapımı “altınla” doldurulmuş patlayıcı ele geçirildi. Sikke altın görünümlü cisimlerin, patlayıcı madde ile harmanlandığı el bombasının naylona sarıldıktan sonra üst kısmından da fitil çıkarıldığı görüldü. Poşet içinde yer alan cisimlerin gerçek altın mı, yoksa “tuzak-yem” amaçlı “altın görünümlü sahte materyaller” olup olmadığı ise bilinmiyor. 

lisya_savasi_son_durum
Hazırlanan patlayıcı düzenek. İçi sikke altın, dışı, patlayıcı fitili…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir