El Bab son durum harita (11 Şubat 2017): El Bab guneyden de kuşatıldı


El bab son durum harita  11 şubat, el bab son durum harita, el bab son durum, el bab’ta son durum, fırat kalkanı son durum, fırat kalkanı.

TSK, başta olmak üzere, Suriyeli muhalif grupların saldırdığı IŞİD kontrolündeki El Bab’ta savaş giderek kızışıyor.

Bölgede koalisyon savaş uçaklarının da katıldığı çok sayıda hava saldırısı düzenlendi. El Bab’ta savaşan muhalif gruplara, bölgeye gelen Türkmen grupları da takviye olarak katıldı. Muhalifler ilk kez gençlik konutları ve hastane bölgesinden fotoğraflar paylaştı. Gruplar Gençlik bölgesi ve hastanenin bulunduğu batı tarafından El Bab’ın doğusuna doğru, 1 kilometre kadar daha ilerledi. ÖSO, çatışmaların bugünkü bölümünde ZemZem mahallesine giden batı tarafındaki yolu kontrol altına aldığını duyurdu. Aynı bölgede El Bab Siloları, Zehra Camii, Spor Merkezi‘ni ele geçirdi. AFP, 15.00’da geçtiği haberde TSK ve muhaliflerin El Bab merkeze girdiğini duyurdu. DHA ise muhaliflerin kentin yüzde 60’ını ele geçirdiğini bildirdi. Ajans, Kabasin ve Bza’a köylerinin de TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Ancak bölge kaynakları iki köyün kuşatıldığını, Kabasin’in tümünün, Bza’a köyünün de batısında kontrolün IŞİD’te olduğunu belirtiyor.
Sahadan gelen bilgilere göre TSK ve ÖSO, El Bab’ın doğu- batı yönlü 3 kilometrelik yerleşim hattının, batı tarafından 700 metre ile 1.2 kilometre ilerlemiş durumda. El Bab’ın büyük bölümü ise IŞİD kontrolü altında bulunuyor.  
ÖSO, rejim güçlerinin saldırdığı Tadif köyünün kuzeyinde yer alan, aynı zamanda El Bab’ın güneyindeki M4 otoyolu ve çevresindeki 2 km’lik hattı da ele geçirdi. Böylece rejim güçlerinin El Bab yönlü ilerleme hattının önü kesilirken, hem de El Bab, güneyden de kuşatılmış oldu. İlçe doğu aksı dışında 3 yönlü kuşatma altına alınmış oldu.

el_bab_son_durum_harita_11_subat
El Bab merkez son durum harita: Koyu yeşil alanlar, TSK+ÖSO’nun 8 Şubat’tan bu yana ele geçirdiği bölgeler. ÖSO, bugün Gençlik konutları alanlarının bulunuduğu bölgelerden El Bab batı tarafından, iç kısımlara doğru ilerledi.

Muhalifler, daha önce ilçenin batısında kontrol altına alınana Akil Dağı tepesi ile Gençlik Merkezi dışında ilk kez El Bab’ın 700 metre kadar daha batısından çekilmiş video görüntülerini ilk kez paylaştı.

el_bab_son_durum_harita
11 Şubat 2017. El Bab Genel harita: Rejim güçleri güneyde Tadife saldırıyor. Tadif El Bab’a 2 km mesafede. Tadifi geçmeleri halinde, rejim unsurlarıyla TSK ve ÖSO karşı karşıya gelecek. Bazı sıradışı yorumlara göre, El Bab’ın doğusu rejimde, batısı TSK’da bile kalabilir.

Muhalifler, El Bab içinde, ilçenin batı girişinde Gençlik Konutları bölgesinde ilk kez bazı noktaları ele geçirdiklerine dair fotoğraflar yayınladı.  

  • El Bab güneynid de Suriye rejim güçlerinin saldırıları tüm hızıyla devam ediyor. Suriye rejim güçleri El Bab’a 3 kilometre mesafede Ebu Taltal köyünü ele geçirirken, rejim güçlerinin son olarak El Bab’a 2 km mesafedeki son köy Tadif’e saldırdığı rapor edildi.
  • 11 Şubat günü yaşanan çatışmalarda Rus hava kuvvetleri de El bab güneyine çok sayıda hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda kullanılan ağır bombardıman uçakları bölgede fotoğraflandı.
11 Şubat 2017 El Bab güney, Rus ağır bombardıman uçağı, hava saldırısında. Foto: ISIS videos secreen
  • Saldırılarla ilgili Türkiye’den de günlük bilanço açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri IŞİD kontrolündeki bölgeye son iki günde 245 hedefin havadan ve karadan vurulduğunu açıkladı.
  • IŞİD, El Bab batısındaki muhalif unsurların bir arada bulunduğu topluluk üzerine insansız silahlı hava aracından bıraktığı bomba ile saldırıda. Saldırıda ölü ve yaralının olmadığı öğrenildi. 
Bir yandan TSK’ya bağlı savaş uçaklarının, bir yandan Koalisyon şemsiyesi altında ABD savaş uçaklarının vurduğu ve son olarak Rus savaş uçaklarıyla Suriye hava kuvvetlerine bağlı hava unsurlarının hedef aldığı El Bab, da rekor düzeyde hava trafiği yaşanıyor. Birbiri ardına yapılan bombardımanlar nedeniyle El Bab semaları jet motorlarının bıraktığı dumanlarla adeta örülmüş durumda. SMART’ın yayınladığı videoda, yoğun uçak trafiği nedeniyle gökyüzündeki “duman izlerinin oluşturduğu tabaka” oldukça dikkat çekti. 
El Bab’a, Türkiye, ABD, Rusya ve Suriye tarafından düzenlenen hava saldırısı sayısının 10 binleri geçtiği belirtiliyor.
el_bab_hava_sahasi
El Bab hava sahası: 11 Şubat 2017 
Bölgede süren çatışmalarda, IŞİD’in direnişi sürdürdüğü de görülebiliyor. IŞİD güçleri, dün (10 Şubat) 1 Türk tankını imha ettiklerini, ÖSO’ya ait bir pikabı “ısı güdümlü roketle” vurarak imha ettiğini duyurdu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir