El Bab son durum (13 Şubat 2017): IŞİD, El Bab’ta kuşatmayı kırdı


El bab son durum harita, 13 şubat 2017, el bab son durum, el bab’ta son durum, fırat kalkanı, el bab düştü mü, el bab kimin elinde?

El Bab son durum. El Bab sokakları

EL BAB’TA devam eden savaşta IŞİD, dün (12 Şubat) akşam saatlerinde düzenlediği saldırılar sonrası TSK ve muhalif güçlerin kuşatmasını kırdı. Saatler içinde pozisyon ve haritaların değiştiği bölgede, TSK ve ÖSO güçleri, Fırat Kalkanı operayonu kapsamında El Bab‘a batıdan girmiş, kuzeyindeki savunma hattı pozisyonundaki Kabasin köyünü kuşatmış, doğusunda kalan Bza’a köyünü de kuşatarak, doğusunu ele geçirmişti.

el_bab_son_durum
El Bab harita 13 Şubat 2017 IŞİD; Kabasin ve Bza’a kuşatmasını kırdı. 

Akşam saatlerine bu tabloyla giren El Bab‘ta, takip eden dakikalarda IŞİD’in karşı atağı geldi. Asker ve savaşçıların toplanma noktasına düzenlendiği duyurulan bombalı araç saldırısı ardından yaşanan çatışmalarla birlikte örgüt, Kabasin ve Bza’a köyünde tümden kontrolü sağladığını, iki köydeki kuşatmayı kırdığını duyurdu. Haritada, üç nokta arasında IŞİD bağlantısının ince bir hat dahilinde yeniden sağlandığı görüldü.
IŞİD El Bab’ta kontrolün kendisinde olduğuna dair bir video paylaştı. Videoda El Bab’ın moloz yığınına dönmüş hali dikkat çekiyor. Vidoda yer alan caminin ÖSO tarafından ele geçirildiği duyurulmuştu.

Ajanslar, akşam saatlerinde geçtikleri haberlerde “TSK’ya bağlı 1 askerin şehit olduğu 4 askerin de yaralandığı” bilgisini paylaştı. Saldırının bombalı araçla düzenlendiği değerlendiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir