El Bab son durum harita (10 Şubat 2017): Türkiye ve Suriye karşı karşıya


El bab son durum harita, el bab son durum, el bab’ta son durum, el bab kimin elinde.
EL BAB’ta devam eden savaşta Türk ordusu ile Suriye güçleri El Bab güneyinde karşı karşıya geldi. 9 Şubat günü yaşanan çatışmalarda ilçenin 5 km güneybatısındaki Guz köyünde TSK destekli muhalif güçlerle rejim ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 

el_bab_son_durum_harita
Harita: Suriye Halep kuzeyi El Bab ilçesinde savaş son durum harita 10 Şubat 2017

Aynı bölgede Rus jetleri Türk birliklerinin bulunduğu binayı bombalayarak askerleri hedef aldı. TSK, “vurulan binada 3 askerin şehit olduğunu, 11 askerin de yaralandığını” duyurdu.
Gelişme Rusya’nın Türkiye’ye “sümenaltından verdiği gözdağı” şeklinde yorumlanırken, El Bab’ın muhaliflerin kontrolüne girmesini istemediği yönünde değerlendirmelere de neden oldu.
El Bab’a yönelik son saldırı dalgasının düzenlendiği 8 Şubat’tan sonra TSK ve ÖSO güçlerinin ele geçirdiği Şeyh Akil Tepesi ve hemen güneyindeki Hastaneler bölgesi bu güçlerin kontrolünde kalmaya devam ediyor.
IŞİD, bu bölgeler dışında, El Bab’a yönelik saldırıları püskürttüğünü duyurdu. Kabasin ve Bza’a bölgelerinde durum değişmedi. Bza’a köyünün doğusu ÖSO güçlerinin, batısı IŞİD denetiminde bulunuyor.
Rejim güçleri El Bab bölgesine güneyden yaklaşmaya devam etti. Rejim ordusu, son olarak, Tadif’e 800 metre uzakta bulunan Brant köyüne saldırı düzenledi.
ABD, El Bab güneyine 3 yeni hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.
Çatışmaların yer yer devam ettiği belirtilirken, muhalifler bu çatışmalardan görüntüleri kendi sosyal medya hesaplarından paylaştı:

Diğer taraftan IŞİD, haftalık yayın organı El Nebe gazetesinde, Suriye kuzeyinde El Bab ilçesinde devam eden saldırılar ve savunma rakamlarına ilişkin çeşitli istatistiklerin olduğu infografikler paylaştı.
Grafik’te yer alan görsel’de El Bab’ta kuzeyden, doğu ve batı hatlarından Türkiye ile ÖSO güçlerince kuşatıldığına yer verilen El Bab’ta, yine batıda YPG, güneyde Suriye rejim güçlerine karşı ortada IŞİD bayrağının dalgalanarak direndiği görülüyor. Grafikte, bu güçlere karşı yapılan direnişte verdirilen zayiat, teçhizat, araç bilgilerine ilişkin rakamlar bulunuyor. IŞİD, bu güçlere karşı 70 tankı imha ettiğini, 85 Türk askerini hedef aldığını iddia ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir