El Bab son durum harita (9 Şubat 2017): Rus jeti, Türk askerlerini vurdu


El bab son durum harita, 9 şubat el bab son durum, el bab son durum, el babta son durum, el bab son durum bugün, elbab’ta son durum harita
EL BAB‘a yönelik TSK ve muhalif güçlerin saldırıları sürerken, güneyden de Suriye rejim ordusunun saldırdığı ilçede, IŞİD direnmekte kararlı görünüyor. 
Örgüt, 7 Şubat’ta TSK ve ÖSO guçlerinin başlattığı saldırılar sonrası kaybettiği Gençlik Merkezi‘ne yönelik saldırıları 8 Şubat gece saatlerinde püskürttüğünü duyurdu.

Bzaa_koyu_genel_gorunum
TSK ve ÖSO’nun hedefinde olan El Bab’ın 3 km doğusundaki Bza’a köyünün doğusu ÖSO’da, batısı IŞİD elinde bulunuyor.

Yine batı tarafı muhaliflerin kontrolüne geçen El Bab doğusundaki Bza’a köyünün batısına yönelik saldırılarla, El Bab kuzeyindeki Kabasin’e yönelik saldırıların da püskürtüldügü bildirildi.

el_bab_9_subat_2017
El Bab son durum harita: (9 Şubat 2017) Yeşil alanlar: TSK+ÖSO güçleri… İşaretli alandaki yeşil alanlar: 4 Şubat’ta El Bab‘ı hedef alan saldırı dalgasında TSK ve ÖSO’nun kontrol ettiği alanlar. İşaretli alan IŞİD‘in “saldırıları püskürttük” dediği “Gençlik Merkezi” olarak adlandırılan bölgeyi gösteriyor. Çatışmaların halen Zemzem bölgesine kadar sürdüğü öğrenildi.

TSK ve ÖSO’nun, kritik Akil Dağı ve Hastaneler bölgesindeki kontrolü ise sürüyor. İlçeye yönelik yeni saldırı dalgasının bu noktalardan gelmesi bekleniyor. 
8 Şubat’ta sabah ve gece saatlerinde ayrı ayrı yapılan açıklamalarla, 5 Türk askerinin yaşamını yitirdiği, 20 askerin ise yaralandığı belirtildi.

  • ABD, 1 Ocak’tan bu yana El Bab’taki TSK güçlerine destek için IŞİD hedeflerine 35 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. CENTCOM 8 Şubat’ta 6 hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.
  • TSK’dan yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekatı Kapsamı’nda, (8 Şubat’ta) 44 IŞİD’li teröristin etkisiz hale getirildiği” bilgisi paylaşıldı.

BOMBALI ARAÇ PATLATILDI

Saat 10.00: 9 Şubat sabah saatlerinde ise IŞİD’in yeni bir bombalı araç saldırısı düzenlendiği öğrenildi. Türk askerlerinin bulunduğu alanın hedef alındığı bildirilen saldırıda “5 askerin şehit olduğu 11 askerin yaralandığı” bildirildi.  Yaralı askerlerin Kilis’e getirildiği ileri sürüldü. Resmi açıklama henüz yok.  

TSK VE ÖSO GÜÇLERİ YENİDEN SALDIRIYA GEÇTİ
Saat: 14.08: ÖSO’ya bağlı Semerkant Tugayı bölgeye takviye olarak girdi. El Bab batı girişinde çatışmaların şiddetini artırdığı bildirildi. 
Şeyh Akil Tepesi ve batı girişine yönelik gece boyunca devam eden hava saldırıları sonrası, an itibariyle TSK ve ÖSO güçlerinin bölgeye yönelik yeni saldırı dalgasını başlattığı bildirildi. 

Saat:16.28: ÖSO güçlerinin Gençlik Konutları bölgesinde olduğuna dair fotoğraflar rapor edildi

Saat: 16.29: El Bab’ta yaşamını yitiren Türk askerlerinin, IŞİD’in bombalı saldırısında değil Suriye rejim güçlerinin düzenlediği havan saldırısında hedef olduğu bildirildi. Hedef binanın fotoğrafları yayınlandı.

Saat: 16.45: El Bab’a güneyden saldıran rejim ordusu El Bab güney hattına 2 kilomtre mesafeye kadar yaklaştı. El Bab’ın güneyinde IŞİD kontrolünde sadece Tadif köyü kaldı. Rejim unsurları, son olarak Tadif köyününü Ebu Taltal köyünü ele geçirdi. Bu köyün daha batısında buluanan Shamawiyah Köyünü de ele geçiren rejim ordusu, böylece El Bab’tan önceki Tadif’e 800 metre, El Bab’a ise 2 kilometreye kadar yaklaştı. Sosyal medyadan rejim askerlerinin geçtiği fotoğraflarda, rejim güçlerinin El Bab’taki çatışmaları çıplak gözle izleyebildikleri görülüyor. 

Saat: 17.33: Suriye rejim güçleriyle TSK destekli ÖSO güçlerinin El Bab’ın 5 kilometre güneybatısında kalan bölgede çatıştığı rapor edildi. Çatışmalar ÖSO’nun birkaç gün önce ele geçirdiği Guz köyünde yaşandığı raporlandı. Muhalifler o çatışmalardan çekilen videoları sosyal medya hesaplarından paylaştı (aşağıda).  

PUTİN’DEN ERDOĞAN’A TAZİYE TELEFONU
18.00: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, akşam saatlerinde telefon görüşmesi yaptı. Görüşme Putin tarafından gerçekleştirildi. Görüşmede Putin’in, El Bab’ta hedef olan Türk askerlerinin Rusya tarafından “yanlışlıkla” vurulduğunu belirterek, taziye ilettiği öğrenildi. Görüşme kamuoyuna “İki lider DEAŞ’la mücadelede işbirliğinin artırılması konusunda anlaştı” sözleriyle duyuruldu.

KAYIPLAR ARTABİLİR: El Bab güneyinde Türk askerlerinin bulunduğu binaya yönelik saldırının Rus jetlerince düzenlendiği kesinleşti. TSK, o saldırıda “3 askerin şehit olduğunu, 11’nin yaralandığını açıkladı.
İKİ GÜNLÜK BİLANÇO: 8 ASKER KAYIP, 31 YARALI
18.03: El Bab’ta 8 Şubat’ta 5 asker hayatını kaybetmiş, 20 asker yaralanmıştı. 9 Şubat sabah saatlerinde Rus jetinin vurduğu binada 3 askerin hayatını kaybettiği, 11 askerin de yaralandığı akşam saatlerinde kesinleşti. Dün ve bugün toplam 8 asker hayatını kaybederken, en az 31 asker yaralanmış oldu. 

Devam edecek…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir