FLAŞ: YPG, kantonları rejim üzerinden birleştirdi


El Bab güneyindeki Tadif’i kontrol altına alan Suriye Arap Ordusu, El Bab güneyinde IŞİD kontrolü altındaki bölgeyi ele geçirip, Afrin’le Menbiç arasında kalan YPG hattını birleştirdi. 

suriye son durum harita
Suriye son durum. YPG rejimin birleştirdiği Menbiç hattı üzerinden Afrin’le olan bağlantısını kurmuş oldu. 

TSK destekli muhalif güçlerin El Bab ve çevresini ele geçirmesi sonrası saldırılarını artıran rejim ordusu doğu yönlü hızlı ilerleyişini sürdürdü. 30. Tümen Cumhuriyet Muhafızları adı altında El Bab’ın 11 kilometre güneyinden itibaren, YPG kontrolündeki Menbiç’e doğru ilerleyen rejim ordusu kritik hamleyi bugün yaptı.  
Rejim güçleri YPG’nin kontrolünde bulunan Menbiç’l bağlantıyı sağladı.
Menbiç batısında IŞİD kontrolünde bulunan, Tadif başta olmak üzere, Bureyi, Süleyman Dağı, Mişrah, Şamiye, Ruveyda, Şahnasa köylerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda köylü ele geçiren rejim güçleri bugünkü saldırılar sonrasında Menbiç’e ulaştı.

rojava son durum rojova
Rejim El Bab güneyindeki (kırmızı alan) Menbiç’e bağlayarak YPG’nin kantonlarını (Rojova) birleştirdi. İkmal yolu açılan YPG, Afrin’e lojistik akışını sağladı. 

Daha önce Tel Rifat’ta yapılan uzlaşma ile rejim ile YPG “stratejik ortaklık” konusunda anlaşmıştı. YPG, rejimin ele geçirdiği bu bölgelerde “defakcto” lojistik hattına sahip olurken, 11 kilometrelik hattın rejim tarafından kapatılmasıyla, Afrin ile Menbiç’i birleştirip, Türkiye’nin Suriye sınırında uzanan koridoru da tamamlamış olacak. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir