FLAŞ: YPG ve Esad Suriye’de uzlaştı: Koridor rejim üzerinden birleşecek


Suriye rejim güçleriyle PKK’nın Suriye kolu YPG uzlaşmaya vardı. Esad’a bağlı yerel yöneticilerle YPG’nin yerel unsurlarının katıldığı uzlaşma toplantısı Suriye kuzeyinde Halep’e bağlı Tel Rifat kasabasında düzenlendiği öğrenildi. Uzlaşmanın, çatışmasızlık, işbirliğini içerdiği gibi, ortak stratejik askeri harekatları da kapsadığı öğrenildi.

YPG_rejim_anlasti mi
Uzlaşma toplantısına dair videodan alınan ekran görüntüsü

Anlaşmanın Tel Rifat’ta yapıldığı duyurulurken, toplantıya dair video da sosyal paylaşım hesaplarında paylaşıldı. YPG kontrolü altına bulunan Tel Rifat’taki yerel YPG unsurlarının katıldığı toplantıda Suriye rejim güçlerinin Halep’teki üst düzey askeri komutanlarının da katıldığı belirtildi. 

Anlaşma TSK ve muhaliflerin El Bab ve çevresinde yürüttüğü operasyonları hedef alıyor. Bölgede YPG, Menbiç’le bağlantı sağlamak, Esad ise kuzeyde hareketlenen Türk ordusu ve desteklediği muhaliflerin önüne set çekmek istiyor. 

Suriye kuzeyi Tel Rifat bölgesi. Doğudan batıya YPG bölgeleri.

İŞBİRLİĞİ NEYİ HEDEFLİYOR
Bu işbirliğinin sonucu olarak YPG ile rejim güçlerinin Halep ve Deyr Ez Zor’da ortak saldırı düzenleyeceği gelen ilk bilgiler arasında. Rejim desteği üzerinden Menbiç, Afrin arasında kalan koridoru birleştirmeyi planlayan YPG, bunun karşılığında Deyr Ez Zor’da IŞİD kuşatması altındaki rejime yardım etmeyi, kente birlikte girmeyi amaçlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir