“IŞİD’in en ünlü Türkü öldü” iddiası


Hem Hollanda hem de Türk ordusunda görev yapan ve dünya medyasının pek çok kez gündeme taşıdığı Salih Yahya Gazali Yılmaz‘ın Suriye’de öldüğü iddia edildi. 
Hollanda ve Türk ordusunda askerlik yapan, 3 yabancı dil bilen “Yılmaz”ın Rakka batısındaki Tabka Hava Üssü’nde ABD hava saldırısında öldüğü ileri sürüldü.
Haber batı kaynaklı sosyal medya hesaplarında gündeme getirilirken, geçilen raporlarda kaynak verilmedi. 2015 ve 2016 yıllarında da “öldüğü” yönünde iddiaların haberleştirildiği Yılmaz’la ilgili örgüt hesapları henüz bir açıklama-bildiri yayınlamadı.
israfil_yilmaz_kimdir
Yılmaz Hollanda ordusundan IŞİD saflarına katılmıştı.
“IŞİD’in en tanınmış Türk üyesi” olarak bilinen
Yılmaz’a aynı zamanda sosyal medyayı sık sık kullanmasıyla biliniyor.
Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) en çok tanınan Türk
üyesi Hollanda doğumlu… Dünya ve Türkiye medyasına birçok kez konu olan Yılmaz Türkiye’den Hollanda’ya göç eden Adanalı bir ailenin oğlu
olarak tanındı.
israfil_yilmaz
Yılmaz, PKK’lı bir kadın tarafından elinden vurularak yaralanmıştı.
Suriye’ye Hollanda ordusunda iki yıl görev yaptıktan
sonra 2014’te 27 yaşındayken giden Yılmaz, önce muhalif gruplara
katılmış ardından da IŞİD saflarına geçmişti.
Yılmaz’ın, aynı zamanda Çanakkale 11’nci
Jandarma eğitim Tugayı ve Hatay’da 460 gün askerlik yaptığı da biliniyor. Yılmaz, PKK’lı bir kadın tarafından elinden vurularak yaralanmıştı.
Yılmaz’la ilgili Türk ve dünya medyasında bir çok haber, araştırma ve analiz programı yer aldı. Hollanda televizyonları Yılmaz’la özel röportaj yayınlamıştı.
Ansiklopedik bilgilerin yer aldığı Wikipedia da öldüğü iddia edilen Yılmaz’la ilgili İngilizce sayfalarında “İsrafil Yılmaz” adıyla konu başlığı açtı. Açılan sayfada Yılmaz’la ilgili “O en ünlü Batılı cihatçılardan biridir” ifadeleri yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir