Rakka son durum harita (11 Subat 2017): YPG Rakka kapısında


Rakka son durum harita, rakkada son durum harita, rakka’da son durum harita, YPG Rakka son durum, Fırat’ın gazabı, IŞİD Rakka son durum, Suriye’de son durum harita

rakka_son_durum_harita

YPG, Rakka kuzeyindeki Ma’izalah Shenina ele geçirrdi. böylece Rakka’ya 6 kilometre mesafeye kadar yaklaştı.

Rakka’ya yönelik “üçüncü aşama saldırısını” 2 Şubat’ta duyurduktan sonra, 4 Şubat’ta saldırılara başlayan YPG, Suriye Demokratik Güçleri” şemsiyesi altında “Fırat’ın Gazabı” adlı saldırılarına devam ediyor. ABD‘nin hava desteği ile ilerleyen örgüt, Rakka‘nın kuzeyindeki Ma’izalah Shenina köylerini ele geçirdi. Son saldırılarla YPG’nin Rakka’ya yakınlığı 6 km’nin de altına indi.

Örgütün ilerleme hattına çok sayıda ABD hava saldırısı yapıldığı görüldü. ABD B-52 ağır bombardıman uçaklarıyla “Halı -Serpme bombardıman) yaparak moloz yığını haline getirdiği alanlarda örgütün sadece flama dikmekle yetinerek “zafer pozu” vermesi dikkat çekti. YPG, son ilerlemesine dair yayınladığı propaganda videosunda dahi çatışma görüntüsü veremedi. Bir YPG’li militanın ele geçirilen bölgede bayrak dikerken çekilmiş görüntüsünün yayınlandığı videoda, IŞİD ile YPG arasında hiç bir çatışma görüntüsü yer almadı. Videoda sadece IŞİD kontrolündeki yerleşim yerinde yer alan bir binanın havadan imha edilmesi ve YPG’nin bayrak dikmesi yer alıyor.   

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir