Rakka’da son durum harita (18 Şubat 2017): YPG, iki yeni cephe daha açtı


Rakka son durum, rakka’da son durum harita, rakkada son durum harita, rakka YPG, Rakka IŞİD, Rakka kimin elinde, Fırat’ın gazabı operasyonu

rakka_son_durum_harita
Rakka son durum harita

Rakka merkeze kuzeydoğu hattında 5 kilometreye kadar yaklaşan YPG, “üçüncü aşamanın” “ikinci adımı” olarak duyurduğu saldırı hattında, kentin kuzeydoğusunda Makman kasabası hattından da kente doğru ilerlemeye başladı. Örgüt böylece “üçüncü aşama” olarak ilan ettiği saldırılar kapsamında Rakka kuzeydoğu ve kuzeybatısından iki yönlü saldırmaya başlamış oldu. 
Örgüt ikinci hat açtığı Rakka cephesine ek olarak, Deyr Ez Zor kentine yönelik de yeni bir cephe açtğını duyurduı. 
Deyr Ez Zor Askeri Şurası” olarak örgütün yönettiği çatı yapı SDF’nin yaptığı açıklamada, yeni saldırıların Deyr Ez Zor doğu sınırına doğru devam edeceği duyuruldu. 
Örgütün Deyr Ez Zor doğu sınırında ulaştığı son nokta ise Şeddadi güneyindeki Markada kasabası. Daha batıda YPG’nin ele geçindiği “Joyce” köyü ise kente 40 kilometre mesafede bulunuyor. Örgüt Rakka merkeze yönelik saldırı için bu hatların öneminin farkında. Zira Rakka’nın ele geçirilmesi için güneyde Deyr Ez Zor hattının kontrol altına alınması gerekiyor. YPG bu yolla Rakka’yı hem Halep tarafından, hem de güneydeki Deyr Ez Zor tarafından lojistiğini keserek kuşatmayı amaçlıyor.


Fırat’ın Gazabı adıyla Rakka‘ya yönelik saldırılarına 5 Kasım 2016’da başladığını duyuran YPG, saldırının ikinci aşamasını 9 Aralık’ta ilan etmişti. Ayn İssa ve Fırat’ın doğusundaki Sırrin kasabası güneyinden iki yönlü kent merkezine ilerleyen ABD destekli örgüt, son olarak 4 Şubat 2017’de “saldırıların üçüncü aşamasını” duyurmuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir