Yıldırım: ABD ile Rakka pazarlığı sürüyor


Rakka merkeze yönelik geniş kapsamlı saldırı planı için ABD ile temasların sürdüğünü açıklayan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, operasyona YPG yerine muhaliflerin katılmasını istediklerini belirtti. ABD ile temasların sürdüğünü söyleyerek, (Bu planını kabul görmesi halinde) onlar (muhalifler) önde, biz de arkada…. ABD’nin de Türkiye’nin de askeri varlığı olacak. Doğrudan operasyona girmeyeceğiz, taktik destek vereceğiz, prensipte anlaşılırsa tabii. İmkan ve kabiliyetler gözden geçiriliyor.” dedi. 

TÜRKİYE İLE YA DA TÜRKİYESİZ ABD KARARLI
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya seyahatinde uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Rakka Operasyonu’na
ilişkin soruları yanıtlayan Yıldırım, “Amerika’nın her halükarda bir operasyon planı var. Bu planın nasıl
uygulanacağını konuşuyoruz.” dedi. Yıldırım’ın konuşmalarından öne çıkan detaylar şöyle oldu: 

YPG RAKKA’YA GİRERSE… 
ABD’nin Rakka’ya YPG ile girmesi) Ümit ediyoruz öyle bir karar vermezler. Olursa ABD ile ilişkilerde ciddi sorun olur.

MERKEL’İ DE DAVET ETTİK
El Bab’dan sonra Rakka’nın DEAŞ’tan kurtarılması konusunda bir teklifimiz oldu, biliyorsunuz. PKK’nın uzantısı PYD-YPG ile hareket etmelerinin doğru olmadığını, bir terör örgütünün başka bir terör örgütüne karşı kullanılamayacağını söyledik. Bu, dostluğa sığmaz. ABD’nin yeni yönetimi, bu değerlendirmeleri zannediyorum dikkate alacak. Merkel’e de Almanya’yı da bu operasyona dahil edebileceğimizi söyledim.

ONLAR ÖNDE BİZ ARKADA
Amerika-Türkiye ile birlikte yerel güçlerle, sivil direnişçilerle, ÖSO ile ve diğer milislerle bir olarak, onlar önde, biz de arkada…. ABD’nin de Türkiye’nin de askeri varlığı olacak. Doğrudan operasyona girmeyeceğiz, taktik destek vereceğiz, prensipte anlaşılırsa tabii. İmkan ve kabiliyetler gözden geçiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir