ABD’nin “Mansura katliamına” tek tepki Suriye’den


ABD savaş uçaklarının 21 Mart’ta Rakka batısındaki Mansura’da sığınmacı 50 ailenin kaldığı okulu bombalayarak 100’e yakın sivili katletmesine dünya sessizliğini korurken, ilk ve tek tepki Suriye’den geldi. Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, IŞİD’in Rakka’nın 40 km batısında savaştan kaçan sivilleri yerleştirdiği okulun vurulmasıyla ilgili Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi eş başkanına iki resmi mektup gönderdi.

Mansura’da sığınmacı 50 ailenin kaldığı okul.
Suriye rejimi resmi haber ajansı SANA’ya göre Bakanlık, BM ve BMGK’nin arşivlerinde resmi belge niteliği taşıyan mektupta; koalisyon uçaklarının okulu yerle bir etmeleriyle Halep ve Rakka kırsalının muhtelif bölgelerine ilaveten Homs İlinin Tedmur Bölgesinde terör saldırılarından kaçan ailelerden geneli çocuk ve kadın olmak üzere onlarca sivil insanın şehit ve yaralı düştüklerine vurgu yaptı.

Söz konusu saldırının ABD komutasındaki koalisyonun ‘terörle mücadele’ bahanesi altında Suriye halkına, Suriye toprakları ve egemenliğine saldırıları zincirinin yeni bir halkasını teşkil ettiğine dikkat çeken bakanlık; BM ve BMGK’nin söz konusu koalisyonun Suriye’de sivilleri hedef alan katliamları ve Suriye’nin egemenliğine saldırıları karşısında sessiz kalmalarının esef verici bir durum olduğunu belirtti.

Bakanlık BM ve BMGK’nin söz konusu saldırıları kınamalarıyla birlikte tekrarlanmasını engelleyecek etkin icraatlar almaları gereğinin altını çizdi.

Uluslar arası koalisyonun ‘terörle mücadele’ bahanesi altında Suriye’de bulunduğu katliamların yanı sıra tıkım ve sabotaj eylemlerine son verilmesi için BM ve BMGK’yi göreve çağıran bakanlık; koalisyonun bu eylemlerinin, BMGK’de üye olan ve Suriye halkının çıkarlarına, güvenlik ve istikrarına özen gösterdikleri, terörle mücadele ettikleri yönünde bulundukları tüm iddialarla tamamen çeliştiğinin altını çizdi. Haberyirmi

ABD, Rakka’da 101 sivili katletti: 
Rakka’da son durum (22 Mart 2017)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir