YPG Rakka’ya saldırıya geçti: Rakka son durum harita (5 Mart 2017)


Rakkada son durum harita, rakka son durum harita, rakka son durum haritası, YPG son durum rakka, Rakka son durum ypg, IŞİD son durum Rakka

YPG’nin, 1 haftalık ara sonrası hazırlık yapması ve saldırı bölgesine ilerlemesi. Video YPG (ANHA) Youtube

Türkiye’nin Menbiç’e yönelik tehdidi ardından Menbiç‘e yığınak yaparak teyakkuza geçen YPG, geçen bir hafta boyunca saldırı düzenlemediği Rakka’ya yönelik bu sabah saatlerinde yeniden harekete geçtiğini duyurdu. Örgüt SDF, adıyla yaptığı basın açıklamasında, kısa bir mola sonrası yeniden saldırıya geçtiğini açıkladı. 
Rakka’nın 5 kilometre kuzeydoğusuna kadar yaklaşan örgüt ABD savaş uçaklarının yoğun hava desteği ile ilerliyor. “Fırat’ın Gazabı” adlı saldırılar kapsamında Rakka’ya 81 km mesafedeki doğu cephesinde bulunan Jubb el-Halil köyünü ele geçirdiğini duyurdu.

Rakka son durum harita
Jubb el-Halil köyü haritada “Rakka Deyr Ez Zor yolu” olarak adlandırılan noktanın iç cebinde bulunuyor. 

Kuzey cephesinden 5 km kente yaklaşan örgüt, kuzeydoğu hattından 27 km, doğu hattından ise 63 km mesafeye kadar kente yaklaşmış durumda. Örgüt, Rakka’ya batı yönlü saldırılar kapsamında ise Tabka Barajı’na ulaştı. 
Örgütün saldırılara yeniden başlaması, Türkiye’nin Menbiç’e saldırmayacağının anlaşılması ardından gerçekleştiği belirtiliyor.
YPG, Menbiç’in batısını rejim ve Rus güçlerine açarak, kendisiyle Türkiye arasına tampom bölge oluşturmuştu. ABD, plandan haberdar olduğunu, operasyonun ise Rusya tarafından yürütüldüğünü açıklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir