Irak polisine gece baskını: Çok sayıda ölü ve yaralı!


IŞİD Irak ordu güçlerini iki noktada hedef aldı. Musul güneyinde Hamam Ali bölgesiyle Anbar’daki polis noktalarına yapılan saldırıda 40’a yakın ordu mensubunun öldürüldüğü duyurdu.

İlk saldırı Musul güneyindeki Hamam el Ali bölgesinde Pazar günü meydana geldi. Arej’deki Fedaral Polis Merkezi’ne, üniformalarla giren IŞİD militanlarının, önce silahlı saldırı düzenleyip, ardından üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiği öğrenildi. 6 militanın katıldığı saldırıda, ordu birlikleri ve Federal Polis üyesi en az 22 askerin öldüğü öğrenildi.

ANBAR’DA KONVOY’A PUSU
Irak’ın batısındaki Anbar ilinde ise IŞİD’in askeri araçları hedef
aldığı saldırıda en az 18 askerin öldüğü, 30’unun da yaralandığı bildirildi.
Irak ordusunda görevli Albay Velid ed-Delimi, saldırıda, Anbar’ın doğusundaki Sakkar bölgesinde yer
alan uluslararası karayolunda, ordu mensupları ve askerleri taşıyan araçların  hedef alındığını belirtti. Saldırıda 3 askerden de haber alınamadığını açıklandı. Anbar Başkent Bağdat’ın batısında bulunan ve Suriye sınırına bitişik Irak’ın en büyük vilayetlerinden biri. 
15 Mayıs 2015’te IŞİD’in kontrolüne geçen Ramadi, için Irak ordusu Kasım 2015’te kente yönelik saldırı başlatmış, 4 ay süren saldırılar sonrası Şubat 2016’da kent Irak ordu güçlerinin kontrolüne geçmişti. Anbar eyaletinin başkenti konumundaki Anbar da kontrol Irak ordu güçlerinde bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir