FLAŞ: ABD, ÖSO’yu kurtarmak için Suriye’ye girdi


Esad rejimine yakınlığı ile bilinen Masdar News (Al-Masdar Al-‘Arabi), özel kuvvetlere bağlı ABD askeri unsurlarının Suriye- Irak sınırında bulunan Tanaf Sınır Kapısı hattında IŞİD’e karşı Suriyeli muhalif unsurları desteklemek için havadan ve karadan bölgeye girdiğini ileri sürdü. 

“ABD 20 tankla saldırıyor”
Masdar News, “ABD ve Ürdün kuvvetleri, IŞID’in çevrelediği isyancıları kurtarmak için Suriye’ye girdi” başlıklı haberinde Özgür Suriye Ordusu‘nun (ÖSO) kontrolünde bulunan Tanaf Sınır Kapısına yönelik IŞİD’in güçlü bir saldırı başlattığını, 3 muhalifin öldüğü saldırıda bombalı araçların kullanıldığını duyurdu.
Haberde, “ABD’nin Ürdün’de eğittiği muhaliflerden olan grubun IŞİD tarafından kuşatılması ardından, grubun  acil yardım çağrısında bulunduğu, 20 ABD tankının bölgeye ulaştığı ve IŞİD’e saldırdığı” bilgisini paylaştı. Eş zamanlı olarak Ürdün’den kalkan savaş uçaklarının da bölgeye yönelik saldırı düzenlediğine yer verildi. 

Masdar News, haberinde “Bu saldırı girişiminin muhalifleri korumaya yönelik nokta bir operasyon mu, yoksa IŞİD’in El Bediyah (çöl) bölgesinden çıkarmaya yönelik kapsamlı bir saldırı mı olduğu henüz net değil” ifadelerine yer verildi. 
Haberde, IŞİD’in Suriye ve Irak’ta güçten düştüğü ve kontrolünü kaybettiği bir dönemde ABD’nin sahaya inmeye başlamasına dikkat çekildi.  

Bazı raporlar da bölgedeki çatışmaları doğruladı. Raporlara göre IŞİD’in geniş çaplı saldırı başlattığı, bombalı araçların kullanıldığı, saldırıların püskürtüldüğü bildirildi.

Suriye rejimine karşı izolasyon ve tampon alanlar oluşturmak için ağırlığını artıran ABD’nin, bölgede İsrail’le koordineli hareket ettiği iddia ediliyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir