IŞİD, Ahrar’ı Şam’ı vurdu: 30 ölü


IŞİD, Haleb bölgesinde kendisiyle savaşan ABD ve Türkiye destekli ÖSO’ya bağlı muhalif gruplardan  Ahrar-u Şam’ın İdlib vilayetinin doğusundaki Sarakeb köyündeki karargah binasına bombalı saldırı düzenledi.
Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü’nün açıklamasına göre patlama bombalı bir motosikletin, sürücüsünün aracını karargah binasının üzerine sürerek çarptırmasıyla meydana geldi. IŞİD, Amak ajansında yer alan bir haberle saldırıyı üstlendi. Açıklamada karargahta bulunan 30’den fazla kişinini öldüğü açıklandı.
IŞİD Suriye’de, rejim güçlerinin yanı sıra, rejimle ortak olan YPG gibi grupların yanı sıra savaşan diğer bütün isyancı gruplara da çatışıyor. 

Foto Arşiv

Muhalif grupların bulunduğu İdlib vilayetinde bu örgütlerde ikiye ayrılmış durumda.

Çatışmalarda Nusra’yı da “terör örgütü ve düşman” ilan eden batı destekli Ahrar el Şam örgütünün başını çektiği Şam’ı Kurtarma Harekâtı yapılanmasıyla, El Kaide yanlısı Hayat Tahrir el Şam fraksiyonuna bağlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Suriye rejimi, isyancıların kendi aralarındaki çatışmadan yararlanarak altı yıldır süren iç savaşta isyancılara kaptırdığı bazı bölgeleri yeniden ele geçirebiliyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir