Ordu, sınıra yaklaşıyor: Irak son durum harita (25 Mayıs 2017)


Musul’un 95 kilometre batısında bulunan ve Suriye sınırına 66 kilometre mesafedeki Kayravan kenti Irak ordu birliklerinin kontrolüne girdi. 

Kayravan batısında ilerleyen Hizbullah Milisleri

ABD destekli Irak ordu güçleri ile Şii milislerin Musul’un Suriye sınırına bakan batı hatlarında başlattığı yeni saldırı sürüyor. 11 Mayıs’ta hız kazanan saldırılar kapsamında Musul’a bağlı Telafer kentinin batısında Kayravan bölgesinde Tel Euzw, Mohamed Zayd, Hazyl, Tel Binat, Tal Hayit, el Khisy, Um Hajart, Mughayr el Ebd, el Zamilat, Amash köyleri ele geçirilmişti. Hizbullah militanlarının katıldığı saldırılarda ise Yezidi köyleri olan Tal Banat ve Khilo köylerinin de Irak ordu unsurlarının ele geçirilmiş, 14 Mayıs’ta düzenlenen saldırıda Kayravan kenti hedef alınmıştı.

Irak son durum harita 25 Mayıs 2017 /Kayravan ve bölgesi Irak ordu güçlerinde. 

Saldırıların dünkü bölümünde Musul’un 95 kilometre batısında bulunan ve Suriye sınırına 66 kilometre mesafedeki Kayravan kenti Irak ordu birliklerinin kontrolüne girdi
Saldırının bugünkü bölümünde ise Kayravan’ın 12 kilometre batısına kadar olan 40 kilometrekarelik alanlar ordu birliklerinin denetimine girdi. 
Bu yerler arasında Tall Matu, El Kahirah, Jarnuk, Mafsi El İsa, Malihat, Arafi, Quba Al-Wahbi gibi köyle bulunuyor. Kayravan Suriye sınır hattına uzanan kırsal alanda, IŞİD’in ordu güçlerine karşı kalan stratejik savunma hattını oluşturuyordu. Bölgenin ele geçirilmesiyle Irak ordu unsurlarının sınıra kadar olan kırsal alanda daha hızlı ilerlemesi bekleniyor. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir