YPG, Afrin’de rejim bayrağı çekti, Rus askeri mevzilere girdi!


Türkiye’nin sınırdaki YPG mevzilerine yönelik son bir kaç günde sürdürdüğü havan ve obüslü saldırıları sonrası sınır karşısında sıcak gelişmeler yaşanıyor. ABD askerlerinin Menbiç’teki YPG mevzilerine inmesi sonrasında Afrin’de de Rus askerleri YPG mevzilerine konuşlandırıldı. YPG’nin Türk topçusunun hedef aldığı sınırdaki mevzilerine de rejim bayrakları çekildi.

Kharabat Sharanli köyündeki rejim bayrağı.

Haberyirmi‘nin bölge kaynaklarından edindiği raporlara göre, YPG, vurulan mevzilerin tümüne Suriye Arap Cumhuriyeti‘nin bayrağını çekti. Rejim güçlerine ait bayraklar, Afrin’in 10 km kuzeydoğusu ile, Kilis’in 8 kilometre güney batısında kalan Kafr Jana köyündeki mevzilerle, bu mevzilerin 4 kilometre kuzeyindeki Kharabat Sharanli köyündeki mevzilerde görüntülendi.

Rus birlikleri Türkiye sınırı yakınlarında. Video: Youtube / 2 Mayıs 2017  



Özgür Suriye Ordusu‘nun kontrolü altında bulunan Mari köyü karşısındaki YPG mevzilerine, YPG’lilerle birlikte Rus birliklerinin konuşlandığı görüldü. Kilis’in 4 kilometre güneyinde bulunan hat üzerinde yoğun askeri hareketlilik ise dikkat çekiyor. 

Rus birlikleri YPG mevzilerinde

Yerel kaynaklara göre Maraanaz, Ayn Daqnah ve Jijan, bölgelerinde Rus birlikleri Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu‘na (ÖSO) ait mevzilerin karşısındaki YPG mevzilerine ait cephelere dağıtıldı. 

GELİŞMENİN ARKA PLANI
Türk Hava Kuvvetleri’ne jet uçakları 25 Nisan’da YPG’nin Suriye kuzeyinde Karaçok Dağı’ndaki komuta merkezi ile PKK’nın Irak kuzeyinde Sincar Dağı’ndaki mevzilerini bombalamıştı. 28 savaş uçağının katıldığı ve 2 saat süren saldırıda Türk kaynaklarına göre 100’den fazla örgüt üyesi ölmüştü. Harekat sonrası Afrin ve Kamışllı bölgelerinde Türkiye’nin sınır hatlarına ve karakollarına YPG kontrolü altındaki hatlardan havanlı saldırılar düzenlenmiş, bunun üzerine Türkiye “misli ile karşılık verildiğini” duyurmuştu. Gelişmeler sonrası ABD ordu unsurları Menbiç hattında, Rus ordu unsurlarıyla rejim güçleri ise Afrin bölgesinde hareketlendi. Haberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir