YPG, Rakka Suvar’ı cepheye sürdü: Rakka son durum haritası (30 Mayıs 2017)


YPG ile yaşadığı anlaşmazlık sonrası Rakka saldırısından ayrıldığını açıklayan ve Türkiye-ABD temasları ardından yeniden YPG ortaklığına katılan Rakka Devrimciler Tugayı (Rakka Suvar) YPG tarafından ön cepheye sürüldü.

YPG ile birlikte savaşacak Suryani savaşçılar

Eğit Donat kapsamında savaşçıları Türkiye’de eğitilen ve YPG’ye destek olmak için 29 Ekim 2014’te Türkiye’den Kobani’ye geçirilen 1300 kişilik “ÖSO savaşçılarından oluşan” Rakka Devrimciler Tugayı adlı örgüt, 21 Mayıs’ta Rakka saldırılarına YPG saflarında yeniden katılacağını duyurmuştu.

Rakka son durum harita 30 Mayıs 2017
Rakka son durum harita 30 Mayıs 2017

Örgüt son olarak YPG ile SDF çatısı altında yaptığı toplantılar sonrası pazarlıkları tamamladığı ve cephede görevlendirildiği bildirildi. Örgütün özellikle Rakka kuzeyinde yer alan 17. Bölük ve Eğitim Üssü’nden oluşan iki askeri üssün IŞİD’ten ele geçirilmesi amacıyla düzenlenen saldırılara katıldığı bildirildi. Her iki üssün kuzey bölümlerinin kısmi olarak ele geçirildiği bildirildi. 

  • Diğer taraftan Rakka’ya yönelik saldırılara Süryani grupların da YPG yanında katılmak için hazırlık yaptığı bildirildi
  • YPG ve ortakları Tabka barajı güneyinde ise Hawrah ve Bir Akhu Hadlah, Bir Hajj al-Mufazi, Bir-al-David bölgelerini ele geçirdi. 
  • Rakka kent merkezine düzenlenen hava saldırıları kapsamında Rakka’da ise son 48 saat içinde hayatını kaybedenlerin sayısının 70’i bulduğu bildirildi
İLGİLİ HABERLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir