100 bin sivil hedefte: Rakka son durum harita (29 Haziran 2017)


Rakka son durum harita (29 Haziran 2017): 
ABD ve vekil örgütlerin saldırdığı Rakka’da sivillerin güvenliği ciddi tehlikede. Son olarak kentin güneyden kuşatılmasıyla birlikte Rakka’da 100 bin sivilin mahsur kaldığı tahmin ediliyor. AFP, bu rakamın daha fazla olabileceğini duyurdu.

Rakka son durum harita
Rakka son durum harita. Rakka’da ABD bombardımanı artıyor. 

Diğer taraftan kente 5 Haziran’dan bu yana devam eden saldırılarda sivil kayıp oranları da giderek artıyor. ABD’nin YPG ilerleme hattındaki mahalleleri hedef alan bombardımanlarda 750’ye yakın sivil hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler ise 5 Haziran’dan bu yana kente yönelik saldırılarda 173 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

ABD güçleri yoğun bombardımana bu gün de devam etti. Rakka

Rakka kent merkezinde YPG’nin ağır kayıplar vermeye başlaması, ABD güçlerinin hedef gözetmeden düzenlediği hava saldırılarında artışa neden oldu. Rakka kent merkezinde bir çok mahallede enkaza dönmüş binalar ve moloz yığınları görülüyor.

Diğer taraftan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG’nin sivilleri zorla “askere” almak için bölgede insanlık dışı uygulamalar yürüttüğünü duyurdu. Örgütün örgüte katılmayı reddeden 6 sivili kaçırdığı ve tutuklama adı altında götürülen sivillerden haber alınamadığını duyurdu.

Rakka son durum harita 29 Haziran 2017
Rakka son durum harita 29 Haziran 2017
SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir