38 kişinin öldüğü baskını IŞİD üstlendi


Filipinler’in başkenti Manila’da, gazino ve kumarhaneden oluşan lüks tesise silahlı baskın düzenlendi. 2 Haziran Saat 01.35 sıralarında gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bilanço netleşirken, bir kişi olduğu belirlenen saldırganın 36 kişiyi silahla öldürdüğü açıklandı.

Güvenlik birimlerinin olayın terör saldırısı olmadığı yönündeki açıklaması sonrasında ise IŞİD, bugün yaptığı duyuru ile saldırıyı üstlendi.
Filipin güvenlik birimlerinin  yaptığı açıklamaya göre olay şöyle gerçekleşti.
Otel ve casinoların bulunduğu lüks tesisi basan silahlı saldırgan, etrafa ateş açıp kumarhaneyi yaktı. Masaların alev almasıyla yangın başladı. operasyon sabaha karşı bitirilebildi. Polis 36 insanın cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.
Olayda yaralanan bir kişinin bugün hayatını kaybetmesi ile birlikte ölenlerin sayısı 37’yi buldu. Ölen saldırganla birlikte ölü sayısı 38 oldu.
Bugün öğle saatlerinde ise IŞİD yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi. 
Yapılan açıklamada “haram ve fitne yuvası olduğu” gerekçesiyle saldırının gerçekleştirildiğine yer verildi.
Filipinler’de İslam devleti kurmak için silahlı faaliyet gösteren Maute grubu, IŞİD’e bağlılık yemini etmiş, ardından ülke güneyinde etkin olduğu Lanao kentinden adını alarak Lanao İslam Devleti ismini almıştı. 
22 Mayıs’ta ülkenin güneyinde bulunan Marawi kentine saldıran örgüt, burayı ele geçirdikten sonra emirlik ilan etmişti. Manila’ya bağlı kentte, resmi binalara IŞİD bayrağı diken örgüte yönelik Filipinler ordusu tarafından havadan ve karadan operasyonlar devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir