Açıkça söylediler: Suudiler Katar’a karşı PKK ile birlikte


İran ve Türkiye’nin bölgedeki gücünü kırmak için yıllardır PKK ve ayrılıkçı Kürt yapılanmalarına verdiği desteği gizleyen Suudi Arabistan, Katar krizinde takındığı tavırdan sonra ilk kez Türkiye’yi açıktan hedef aldı.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter‘da #saudiwithkurdistan (Suudiler Kürtler ile) başlığı açan Suudiler, Katar’a uygulanan diplomatik ambargoya katılmayan Türkiye’ye karşı PKK, YPG ve Barzani’ye sevgi mesajları gönderip, Suudiler Kürtler ile birlikte mesajı verdi.
Ülkenin takındığı tavrın en üst düzey göstergesi ise Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’un oğlu Prens Abdullah’ın paylaştığı mesajla kendisini gösterdi. Twitter’daki sosyal paylaşım hesabında, “Büyük Kürt halkının bağımsızlığına evet. Kürdistan için bağımsızlık yanlısıyım” ifadeleri yer aldı.
Prens Abdullah #saudiwithkurdistan etiketiyle yaptığı paylaşım.

Prens Abdullah’ın @Prince_004 adlı hesapta paylaştığı fotoğraflar ise oldukça dikkat çekti. Fotoğrafta kanlı bir elin tuttuğu IKBY bayrağının Türkiye ve İran bayraklarını yırtarak havaya kaldırıldığı görülürken, arkada ise PKK-YPG ve Barzani hareketinin sembolü olan güneşe yer veriliyor. İkinci paylaşılan fotoğrafta ise ellerindeki zincirlerden kurtulmuş bir kadının IKBY bayrağını kaldırarak ilerlemesi resmediliyor.

Prens Abdullah, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud'un oğlu...
Prens Abdullah’ın Twitter hesabındaki kapak fotoğrafında babası Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud yer alıyor. 
Suudiler Kürtler ile (#saudiwithkurdistan) etiketiyle başlatılan yeni kampanya Suudi Arabistan’da büyük yankı uyandırırken, PKK, YPG ve Irak kuzeyinde 25 Eylül’de “Bağımsızlık referandumunun” yapılacağını duyuran Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından sevinçle karşılandı. 
Zira ABD’nin İsrail’den sonra bölgedeki en büyük stratejik ortağı olan Suudiler’in “Kürt Devletine” onay vermesi, aynı zamanda ABD ve İsrail’in de aynı görüşte olduğunun en önemli göstergelerinden biri anlamına geliyor…  Haberyirmi

Katar’da neler oluyor: İşte ablukanın gerçek nedeni! (ANALİZ)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir