Haberyirmi analizi 2 saat sonra gerçekleşti: ABD, rejimi vurdu


Habiryirmi’nin, Suriye kuzeyinde Halep’ten başlayarak güneye doğru inen ve Rakka’ya bağlı Tabka batısındaki YPG mevzilerine ulaşan rejim güçlerinin, ABD tarafından vurulacağını yazmasından saatler sonra, ABD güçleri bölgedeki rejim konvoyunu hedef aldı.

“KAÇINILMAZ SON OLUR”

Haberyirmi, 11 Haziran’ın ilk dakikalarında “Rakka, Halep, Humus; İşte YPG, Rejim ve IŞİD’in gizli stratejileribaşlıklı analiz yayınladı. Haberyirmi imzalı analizde, rejim güçlerinin El Bab güneyden inerek Rakka kırsalına dayandığı ve ABD’nin desteklediği YPG’nin buradaki mevzilerine ulaştığına yer verildi. YPG mevzilerinin de hedef alındığı bu adımda Esad’ın YPG’nin Afrin’le kuracağı kara bağlantısını tamamen kopardığı ve bağlantı için kendisine muhtaç bırakmak istediğine yer verilerek, bunun YPG’ye karşı atılmış bir “koz strtaejisi” olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: 

Bu adım son derece başarılı bir hamle olarak değerlendirilebilir. Ancak unutulmamalıdır ki rejiminin bu hamlesi, YPG ve onu koruyan ABD tarafından da karşılıksız kalmayacaktır. Rejimin, bu hatta YPG mevzilerine daha fazla yaklaşması halinde ABD’nin rejim güçlerini vurması da kaçınılmaz bir durum olarak karşımıza çıkabilir.

ABD SURİYE ORDUSUNU VURDU

Yukarıdaki gelişmelerden saatler sonra ise ABD hava unsurlarının Rakka batı kırsalında Rumthan bölgesinde rejim ordusuna ait bir askeri konvoy vuruldu. Konvoyda en az 2 aracın tamamen imha edildiği öğrenilirken, Suriye tarafının da gelişmeyi doğruladığı bildirildi. ABD, Suriye güneyindeki rejim birliklerini de Ürdün de eğitip Suriye’ye soktuğu sözde muhaliflere yaklaştığı gerekçesiyle vurmuştuHaberyirmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir