IŞİD, Halep’ten tamamen çekildi: Suriye son durum haritası (1 Temmuz 2017)


Suriye son durum haritası (1 Temmuz 2017):
Suriye kuzeyinde Halep’te 2013’ten bu güne varlığını koruyan IŞİD, Halep güney sınırında bulunan Rusafa-Ithriya hattının rejim güçlerinin kontrolüne girmesiyle birlikte Halep eyalet sınırlarından çıkmış oldu. Böylece IŞİD, Suriye kuzeyindeki Halep’ten tamamen çekilmiş oldu. 

Halep güney sınırında dün ve bugün devam eden çatışmalarda Ithriya ekseninde Rusafa ekseninde ilerleyen rejim unsurlarına bağlı “Ulusal (Cumhuriyet Muhafızları) Savunma Güçleri” (NDF) ile yine rejim ordusuna bağlı “Kaplan Kuvvetleri” Masbah ve Al-Alem tepesini yakaladıktan sonra Zakiah kavşağının yakınında bir araya geldi. Yani Halep güneyinden kuzeye doğru ilerleyen ordu güçleri ile Halep kuzeyinden güneyine ilerleyen iki ordu unsuru birleşmiş oldu

Cumhuriyet Muhafızları ve Kaplan Güçleri komutanlarının buluşması…

Bu birleşmeyi takiben Halep’teki Cumhuriyet Muhafızları komutanı ve Kaplan Güçleri‘nin komutanlarının bölgede birlikte fotoğraf verdiklerine dair görüntüler servis edildi.

Suriye son durum harita 1 Temmuz 2017
Suriye son durum harita 1 Temmuz 2017 işaretli alan rejimin ele geçirdiği Halep güneydeki Rusafa-Ithriya hattı

Gelişme ile ilgili açıklama yapan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), IŞİD’in bölgede 17 kasaba ve köyden çekildiğini, 2013’ten bu yana ilk kez IŞİD’in Halep dışında kaldığını duyurdu.
ABD haber ajansı AFP “askeri kaynaklara” dayandırdığı haberinde, IŞİD’in Hama ve Rakka kırsalına çekildiğini duyurdu. 

SON DURUM HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir